RADOVI NA ŠKOLI U BATAJNICI POČINJU 10. OKTOBRA: Postignut dogovor na sastanku sa sekretarom Lukom Petrovićem

B. B.

09. 09. 2022. u 08:34

NASTAVAK radova 10. oktobra i otkazivanje najavljenog protesta u nedelju, rezultat su, kako nezvanično saznajemo, sastanka roditelja đaka OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici sa sekretarom za investicije Lukom Petrovićem.

РАДОВИ НА ШКОЛИ У БАТАЈНИЦИ ПОЧИЊУ 10. ОКТОБРА: Постигнут договор на састанку са секретаром Луком Петровићем

Roditelji traže punu odgovornost svih nadležnih, Foto privatna arhiva

Takođe, dogovoreno je da danas bude raspisan tender za izbor novog izvođača radova. Nejasno je samo kako se zna datum početka radova, budući da tender nije ni raspisan.

Iako su "Novosti", u proteklih godinu dana zdušno bile uz roditelje i đake, sa jedinim ciljem da se radovi što pre nastave i deca vrate u svoju školu, njihovi predstavnici, koji su bili juče na sastanku sa nadležnima, odlučili su da se ne oglašavaju u javnosti. Kažu samo, zadovoljni su ishodom. Sada, kada su ostvarili to što su želeli, upravo zahvaljujući tim istim medijima, "publicitet" im više nije potreban.

Za zvanični odgovor, ostali smo uskraćeni i od nadležnog sekretarijata. Na poziv nije odgovorio ni direktor škole, koji nam je već posle prvog teksta stavio do znanja da neće više davati izjave. Dan pre sastanka sa roditeljima, nadležni iz Opštine sastali su se sa predstavnicima resornog sekretarijata.

- Kontaktirali smo sa građevinskim firmama iz Zemuna da učestvuju na tenderu, kako bismo prve nedelje oktobra imali izvođača koji će odmah po potpisivanju ugovora nastaviti sa poslom - saopšteno je tada. - Projektovani rok za završetak radova je 150 dana.

Rekonstrukcija škole trebalo je da bude završena do kraja jula, a đaci da se vrate u učionice 1. septembra. Procena je da je za završetak radova potrebno 275,7 miliona dinara, bez obračunatog PDV.

KVADRATURA

Po projektu, dogradnjom sprata dobiće se gotovo duplo veća kvadratura od približno 5.000 kvadrata, sa novim kabinetima za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opštu i zubnu ambulantu, kancelarijski prostor, a noviteti su i toaleti prilagođeni učenicima sa posebnim potrebama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)