ITAN JE VIŠE UPLAŠEN NEGO ŠTO JE POVREĐEN: Bebi lakše povređena desna strana lica, urađen rendgen i UZ

Š. Marović

09. 09. 2022. u 08:11

BEBA od 20 meseci Itan Stefan Bračko, koja je lakše povređena kada je u sredu oko 7.30 u Ulici Jurija Gagarina nepažnjom vozača ispala iz tramvaja na liniji 13, puštena je na kućno lečenje, potvrdio je "Novostima" otac Nemanja Bračko.

ИТАН ЈЕ ВИШЕ УПЛАШЕН НЕГО ШТО ЈЕ ПОВРЕЂЕН: Беби лакше повређена десна страна лица, урађен рендген и УЗ

Foto Privatna arhiva/P. Milošević

Takođe, dadilja Jelena D. prošla je sa lakšim ozledama, pošto je nagnječila vrat i povredila nogu.

Kako otac deteta priča za naš list, sve se dogodilo kada je Itana, kao i savakog dana, dadilja, koja im pomaže dva meseca, odvela u obližnji vrtić.

- Upravo na toj stanici trebalo je da izađu - priča naš sagovornik. - Dadilja je požrtvovana i nemamo nijednu zamerku na njen rad. Izašla je iz tramvaja, a zatim se jedan od putnika ponudio da joj pomogne oko kolica. Tada je vozač krenuo sa otvorenim vratima, a dete je ostalo zaglavljeno između njih. Jelena se odmakla par koraka i povikala vozaču da stane, što je on i uradio. Kada je otvorio vrata, kolica su pala na jednu stranu, a dadilja na drugu.

Bebi je lakše povređena desna strana lica, i posle odrađenog rendgena i ultrazvuka puštena je na kućno lečenje. Ipak, još neki nalazi biće naknadno urađeni.

- Sreća što je mališan bio vezan, inače je svašta moglo da se dogodi - kaže naš sagovornik. - Na mestu incidenta bio sam za svega par minuta. Itan, inače, plače posle svake ogrebotine, ali je, kad sam došao, bio potpuni muk. Dete je i dalje u šoku, pretrpelo je veliki stres, ali bitno je da se na kraju sve dobro završilo. Dadilja je juče dolazila da nas poseti.

Kako kažu u GSP, ulazak sa kolicima za bebu moguć je na drugim vratima, gde se nalazi i prostor namenjen tome.

- Preporuka je, ukoliko je to moguće, da se kolica unesu sklopljena, a beba u naručju - kažu iz ovog preduzeća. - Takođe, najbezbednije je da se sedne i da se mališan u toku vožnje drži u krilu, a prilikom izlaska da se putnici zamole za pomoć prilikom iznošenja kolica. Striktnih i propisanih pravila nema, a na roditeljima i starateljima je da vode računa o bezbednosti.

PREGLEDNOST VRATA

OVAJ incident ponovo je pokrenuo priču o tome da li vozači mogu da vide sva vrata i putnike koji ulaze u vozila javnog prevoza. Inicijativu da sva vrata, osim vozačevih, budu pokrivena kamerama Komitet za bezbednost saobraćaja uputio je nadležnima kada je u Prvomajskoj ulici novembra 2020. godine poginuo četvorogodišnji dečak. Ipak, do sada se u tim namerama nije mnogo odmaklo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna