DEČAK SPASAO PUTNIKE: Uspeo da zakoči autobus kad je vozaču pozlilo

Lj. P.

08. 09. 2022. u 22:38

NA putu od Novog Sada prema Rumi, na izlazu iz Iriga, u prepodnevnim časovima, odigrala se prava drama, kada je vozaču autobusa u kojem je bilo putnika, iznenada pozlilo.

ДЕЧАК СПАСАО ПУТНИКЕ: Успео да закочи аутобус кад је возачу позлило

D.N.

Zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti šesnaestogodišnjaka, kojem je u pomoć pritekao i jedan policajac, takođe putnik, izbegnuta je tragedija. Vozilo su zaustavili bezbedno.

U policiji su "Novostima" potvrdili da se u četvrtak na ovom putu desio ovaj saobraćajni incident, i da je autobus udario u saobraćajni znak. Srećom, kako dodaju, niko od putnika nije bio povređen.

Putnici su, kako saznajemo, u jednom trenutku, kada je autobus bio na izlazu iz Iriga, primetili da se vozilo čudno kreće, da ide levo-desno po kolovozu. Pojedini putici nisu bili svesni šta se dešava i zbog čega se autobus tako kreće putem.

U jednom trenutku, kada je vozilo krenulo u suprotnu traku, tek tada je neko primetio da se vozač iznenada onesvestio, a da je vozilo zato počelo da krivuda po putu. Svi u vozilu su se uplašili.

U tom trenutku, kada je vozilo već krenulo u suprotnu traku, što je moglo da izazove sudar sa automobilima i drugim vozilima koji su autobusu dolazili u susret, maloletnik je prišao vozaču. Za dečakom je, kako "Novosti" saznaju, do mesta gde sedi šofer, prišao i policajac koji je bio među putnicima, pa je vozilo, zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti njih dvojice zaustavljeno.

Dečak i policajac su, kako saznajemo, pomerili vozačevu nogu i uspeli su da pritisnu kočnicu i zaustave autobus.

Kada je autobus stao, većina putnika je, zapravo, tek tada shvatila u kakvoj su opasnosti bili. Uznemireni zbog doživljene situacije, izašli su iz autobusa, a ubrzo je stigla Hitna pomoć iz Iriga kako bi ukazala pomoć vozaču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)