TONA UGLJA DO 24.500 DINARA: Na beogradskim stovarištima izuzetno slaba ponuda ogreva, a cene stalno skaču

V. N.

09. 08. 2022. u 14:00

NA STOVARIŠTIMA ogreva u Beogradu ponuda uglja, drveta i peleta je slaba kako po količinama tako i po vrstama, a energenti koji se nude znatno su skuplji nego prošle godine.

ТОНА УГЉА ДО 24.500 ДИНАРА: На београдским стовариштима изузетно слаба понуда огрева, а цене стално скачу

Metar drva je i do 13.000 dinara, Foto D. Dozet

Na stovarištima je za Tanjug rečeno da je potražnja za ogrevom ovih dana veća nego što je bila ranijih godina u ovo vreme.

Kada je o uglju reč trenutno je najzastupljeniji, a ponegde i jedini ugalj "stanari" iz Bosne i Hercegovine (BiH), dok "banovića" nema.

Smilja Čubrović sa stovarišta "Kreka" kaže da postoji mogućnost lančanog poskupljenja kod samih dobavljača u narednom periodu, jer kako kaže, kada jedan podigne cene, ostali ga uglavnom slede.

- Nova tura pljevaljskog uglja stiže sa znatno većom cenom od prethodne - kaže ona. - Tona uglja sa prevozom sigurno će koštati oko 20.000 dinara.

Na stovarištu "Iskra" su rekli da uglja imaju, ali ne više vrsta kao što je ranije bio slučaj i da se cene kreću od 13.000 do 22.500 dinara po toni.

Da je dostupan gotovo samo ugalj iz Bosne i da postoji nestašica potvrdili su i na stovarištu "Topli dom". Cene uglja kreću se od 16.500 do 24.500 dinara po toni.

Ogrevnog drveta na ovom stovarištu, kako kažu, nemaju a na stovarištu Good Will - WG gde nema uglja, kao ni peleta, cene ogrevnog drveta se kreću od 12.500 do 13.000 dinara po metru kubnom.

Nestašicu peleta na stovarištima nisu želeli da komentarišu, ali smatraju da je maksimalna cena od 38.000 dinara koju je država odredila niska i neisplativa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)