UKLONJENO 300 KUBIKA SMEĆA: Očišćena deponija na starom Obrenovačkom putu, u blizini vodoizvorišta

A. Z. K.

09. 06. 2022. u 06:21

NA STAROM Obrenovačkom putu juče je uklonjeno 300 kubnih metara sa divlje deponije. Na ovoj lokaciji pored vodoizvorišta đubre su odlagale firme.

УКЛОЊЕНО 300 КУБИКА СМЕЋА: Очишћена депонија на старом Обреновачком путу, у близини водоизворишта

Otpad u blizini vodoizvorišta, Foto P. Mitić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić juče je obišao ovo mesto na Čukarici i zahvalio se građanima i Opštini što prijavljuju probleme, ali i preduzećima "Gradska čistoća" i "Beogradski vodovod i kanalizacija" koju su učestvovali u čišćenju.

- Ovo ne bacaju građani, već neodgovorne firme, koje inače od investitora uzimaju novac da šut voze tamo gde i treba, u Vinču - rekao je Vesić.

- Oni to ne rade, već bacaju na prvu slobodnu livadu, zagađuju životnu sredinu, uništavaju grad, a istovremeno novac koji bismo mogli da potrošimo za pametnije stvari trošimo na čišćenje divljih deponija. Za novac koji je izdvojen od početka godine, mogli smo da finansiramo pet parkova širom grada.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je da je na teritoriji ove lokalne samouprave tokom prošle godine uklonjeno 1.700 kubnih metara otpada.

- Mesto na kojem se nalazimo je zona vodoizvorišta, na kilometar od fabrike vode. One koji prave ovakve deponije treba sprečiti na najdrastičniji način. Moramo da sačuvamo životnu sredinu i da nam Čukarica bude čista - rekao je Kolarić.

Do sada je na uklanjanje smetlišta širom prestonice potrošeno 25.000.000 dinara.

NOVA VLADA, NOVE MERE

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić rekao je juče da čekaju novu Vladu, jer se nadaju da će biti prihvaćena izmena Zakona o planiranju i izgradnji.

- Trebalo bi da postoji obaveza investitora da prilikom dobijanja upotrebne dozvole daje dokaz o kretanju građevinskog otpada, jer tako ćemo sprečiti pojavljivanje divljih deponija. A kao drugo rešenje nameće se drastično povećanje novčanih kazni - rekao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere