KINEZI GRADE TRŽNI CENTAR: Prodata parcela za kompleks u produžetku novobeogradske Ulice Jurija Gagarina

S. V.

25. 05. 2022. u 06:47

U PRODUŽETKU novobeogradske ulice Jurija Gagarina, iza naselja Dr Ivan Ribar, gradiće se novi kineski tržni centar. Dve građevinske parcele na ovoj lokaciji, u Bloku 72, koje su bile u vlasništvu Grada, prodate su za 821,2 miliona dinara na javnom nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

КИНЕЗИ ГРАДЕ ТРЖНИ ЦЕНТАР: Продата парцела за комплекс у продужетку новобеоградске Улице Јурија Гагарина

Uskoro prezentacija projekta / Goto Gugl

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, na licitaciju se javila kineska kompanija, koja je kupila ovo zemljište od 27.501 kvadratni metar.

- U gradski budžet biće uplaćeno više od sedam miliona evra. Ta kompanija najavljuje izgradnju modernog kineskog tržnog centra, u koji će se useliti zakupci iz Bloka 70, gde je letos bio veliki požar, ali i drugi kineski prodavci - ističe Vesić. - Na parcelama koje su kupili, predviđeni su komercijalni sadržaji niske spratnosti. Kineski centar u Bloku 70 bio je neuslovan, a novi će biti moderan objekat, urađen po svim standardima.

Vesić najavljuje da će kineski investitor, zajedno sa predstavnicima Ambasade Kine, u petak prezentovati projekat u Starom dvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina