KRENITE RANIJE NA PRIJEMNI: Zbog maratona izmene u prevozu, pa đaci treba na vreme da krenu na polaganje

B.B.

13. 05. 2022. u 12:58

UPISNA trka za talentovane učenike je startovala. Ovog vikenda se nastavlja polaganje prijemnih ispita, a iz škola upozoravaju učenike da krenu ranije, jer se u nedelju održava maraton i biće obustavljen saobraćaj duž trase i promenjen red vožnje. Polaganje, u zavisnosti od škole, počinje u 8 i 10 časova, a đaci treba da dođu ranije.

КРЕНИТЕ РАНИЈЕ НА ПРИЈЕМНИ: Због маратона измене у превозу, па ђаци треба на време  да крену на полагање

Foto: Z. Jovanović

Učenici koji konkurišu za upis u specijalizovana odeljenja za umetničke profile u subotu će imati test iz slikanja, a u nedelju iz vajanja. Takođe, kandidati koji žele da upišu neki od jezika u Filološkoj gimnaziji, prvog dana vikenda će polagati test iz srpskog (maternjeg) i opšte kulture, a dan kasnije i iz stranog jezika.

Ispiti počinju u 10 i 14 časova, a đaci moraju doći u školu 45 minuta ranije.

- Dežurni profesori i volonteri Filološke gimnazije će pomoći kandidatima da se blagovremeno smeste u učionice u kojima polažu - poručuju budućim đacima iz Filološke gimnazije.

- Svi kandidati su obavezni da na polaganje prijemnog ispita ponesu važeći dokument sa slikom (đačka knjižica, lična karta ili pasoš). Na prijemni ispit je dozvoljeno uneti neophodan pribor (obična olovka, gumica, rezač, hemijska olovka koja se ne briše) i flašicu vode. Telefoni i drugi elektronski uređaji kandidata moraju biti potpuno isključeni i predaju se dežurnom nastavniku pre početka polaganja prijemnog ispita.

Polaganje prijemnih ispita se nastavlja sledeće nedelje i traje do 22. maja. Talentovani učenici će morati da polažu i završni ispit, koji je zakazan za 27, 28. i 29. jun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAMA SAM SE PRIJAVILA POLICIJI Psovao mi mrtvu majku! Dara tukla muškarca od 2 metra - pobesnela na Amidžića: Šta ti je smešno!