KULE UGROŽAVAJU I TERENE? PDR dela naselja Bežanijska kosa predviđa tri solitera iznad 100 metara

Š. M.

09. 05. 2022. u 08:08

PLANIRANA izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa "Tempo tauer" na Bežanijskoj kosi izazvala je revolt žitelja ovog dela prestonice, koji su svoje nezadovoljstvo iskazali u subotu, protestom i prikupljanjem peticije ispred SRC "11 april".

КУЛЕ УГРОЖАВАЈУ И ТЕРЕНЕ? ПДР дела насеља Бежанијска коса предвиђа три солитера изнад 100 метара

Foto: Printskrin

Ukoliko bi se usvojila izmena Plana detaljne regulacije koji je na javnom uvidu do 16. maja, kod sportskih terena biće sagrađene tri kule visine 100 i 120 metara.

Ovo vredno parče zemljišta površine 5,36 hektara nalazi se između Bulevara Arsenija Čarnojevića, kompleksa studentskog sportskog centra i ulica Blagoja Moše Marjanovića i Partizanske avijacije. Kako se navodi u studijskoj analizi, investitor ima za cilj da izgradi i organizuje novi kompleks objekata stambeno-komercijalne namene. On bi sadržao trgovinske jedinice, ugostiteljske objekte i poslovni prostor, kao i stanove visokog kvaliteta u okviru tri kule, ali bi ugrozio opstanak sportskog kompleksa koji se nalazi na toj lokaciji.

Foto: Printskrin

"Tempo tauer" bio bi upotpunjen odgovarajućim pratećim prostorima za kvalitetno funkcionisanje, kao što su nadzemni parking, garaže, skladišta i tehnički prostori.

Za potrebe novih objekata predviđena je zajednička podzemna garaža, namenjena za stacionarni saobraćaj i smeštaj tehničkih i pomoćnih prostorija. Kolski prilazi u garažu planirani su iz saobraćajnica koje okružuju kompleks, Nova 1 i Nova 3, dok će ulazi u garažu i savlađivanje visinske razlike u nivoima biti rešeni pomoću rampi.

Javna sednica Komisije za planove, na kojoj će prisustvovati građani ovog dela prestonice biće održana poslednjeg dana maja u 13.00 u zgradi Gradske uprave.

SOLITERI ZA 3.200 LjUDI

PREMA Planu detaljne regulacije u budući stambeni deo kompleksa koji sadrži tri kule moći će da živi oko 3.200 stanovnika. Takođe, biće moguće parkirati oko 1.500 automobila, što će prema rečima stanara ovog dela prestonice doprineti još većem saobraćajnom kolapsu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju