GSP OČEKUJE POMOĆ GRADA: Čelnici i samostalni sindikat najvećeg prevoznika apeluju na nadležne da dozvole korekciju cena

Š. M.

20. 04. 2022. u 08:51

RUKOVODSTVO i Samostalni Sindikat GSP održali su juče sastanak povodom podnošenja zahteva Sekretarijatu za javni prevoz o povećanju cene vožnje po pređenom kilometru od 17 odsto, na kom je zatraženo učešće gradskih čelnika u rešavanje ovog problema - saznajemo u Samostalnom sindikatu GSP.

ГСП ОЧЕКУЈЕ ПОМОЋ ГРАДА: Челници и самостални синдикат највећег превозника апелују на надлежне да дозволе корекцију цена

Broj vozila na ulicama može uskor oviti smanjen, Foto Tanjug

Ukoliko se ubrzo ne odgovori potvrdno na njihov dopis, kažu da bi broj autobusa na ulicama mogao da se smanji.

Na osnovu zahteva od 27. septembra prošle godine, Grad je privatnim prevoznicima odobrio povećanje cene vožnje po kilometru od deset odsto, dok je GSP ostao kratkih rukava.

- Čekanje na formiranje nove vlasti u Beogradu i Skupštine grada nikako nam ne ide naruku - ističe, za "Novosti", predsednik Samostalnog sindikata Zoran Antić.

- Ukoliko se u dogledno vreme nešto ne promeni i odobre naši zahtevi, biće ugrožen i redovan red vožnje, što će građani snažno osetiti. Ako smo 2019. godine potpisali aneks ugovora prema kom smo postali izjednačeni sa privatnim prevoznicima, onda bi trebalo da se tako i postupa.

Kako ističe naš sagovornik, reakcija Sekretarijata za javni prevoz na njihov zahtev nije bila korektna, posebno imajući u vidu da vozni park GSP opslužuje najveći deo prestoničkih putnika.

- Šaljemo apel gradskim čelnicima, pre svih gradonačelniku i zameniku da se uključe u rešavanje ovog problema, na dobrobit svih nas - kaže on.

- Trenutno radimo sa oko 95 odsto kapaciteta, a sve može pasti i na 80 odsto, što nikom ne ide u korist.

UGOVORI

PO ugovoru koji su prevoznici sklopili sa Gradom, dva puta godišnje, 27. septembra i 27. marta, ako za to ima opravdanog osnova, mogu podneti zahtev Sekretarijatu za povećanje cene prevoza prema pređenom kilometru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri