VOZE NOVE LINIJE 64 I 87A: Na inicijativu žitelja Zvezdare i Čukarice, sekretarijat za javni prevoz od danas uvodi minibuseve

Š. M.

31. 03. 2022. u 07:00

NOVA kružna minibus linija 87A koja će saobraćati na relaciji od Čukaričke padine preko Banovog brda, kao i linija 64 od terminusa "Zvezdara" do "Šumica" polaze danas.

ВОЗЕ НОВЕ ЛИНИЈЕ 64 И 87А: На иницијативу житеља Звездаре и Чукарице, секретаријат за јавни превоз од данас уводи минибусеве

Foto Privatna arhiva

One se uvode na inicijativu građana, koji su svoje apele uputili Sekretarijatu za javni prevoz.

Linija 87A biće u funkciji sve dok se ne rekonstruiše nadvožnjak u produžetku Kirovljeve ulice kroz koji autobusi zbog bezbednosti ne prolaze skoro dve godine. Ona će povezati Banovo brdo preko Kirovljeve ulice sa sadržajima duž Požeške. Kada se nadvožnjak rekonstruiše, ponovo će na svoje redovne trase biti vraćeni autobusi 23, 37, 51, 52, 53, 58, 85 i 88. Do tada, autobus na liniji 87A ići će pravcem Čukarička padina - Obalskih radnika - Strugarska - Radnička - Svetolika Lazarevića Laze - Savska magistrala - Radnička - petlja "Radnička" - Radnička - Kirovljeva - Požeška - Endija Vorhola - Radnička - Strugarska - Čukarička padina. Na liniji će raditi jedno minibus vozilo, s vremenom polaska od 40 minuta.

Takođe, od sutra se uspostavlja i linija 64 na relaciji od terminusa "Zvezdara", preko Zelenog brda do terminusa "Šumice" i ona će saobraćati ulicama kojima do sada nisu išla vozila javnog prevoza. Njena trasa biće Zvezdara - Čingrijina - Dimitrija Tucovića - Batutova - Milana Rakića - Mite Ružića - Budmanijeva, u suprotnom smeru Mlavska - Koste Trifkovića - Ruže Jovanović - Steve Vargaša, a u suprotnom smeru Zeleno brdo - Bajdina - Bulevar kralja Aleksandra - Ustanička - Mihaila Todorovića - Vladimira Tomanovića - Vojislava Ilića - Ustanička - Šumice. Na liniji će biti dva minibus vozila u intervalu od 40 minuta.

UVEDENA NOVA STAJALIŠTA

NOVA stajališta koja će biti uspostavljena za liniju 64 su OŠ "Veljko Dugošević", Studentski dom "Rifat Burdžević" i "Deskaševa" u Ulici Milana Rakića;"Budmanijeva" i "Koste Trifkovića" u Budmanijevoj ulici;"Ilindenska" i "Lošinjska donja" u Ulici Ruže Jovanović;"Zabrđanska" u Bajdinoj ulici;"Mirka Sandića" u Ustaničkoj ulici;"Mihaila Todorovića" u istoimenoj ulici i OŠ "Stevan Sinđelić" u Ulici Vladimira Tomanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja