OD LAVANDE DO MUŠKATLE: Otvorena izložba cveća u parku Manjež

J.D.

08. 04. 2022. u 22:41

PARK Manjež od petka je ponovo pretvoren u prvu ovogodišnju cvetnu oazu u okviru tradicionalne izložbe "Beogradsko proleće".

ОД ЛАВАНДЕ ДО МУШКАТЛЕ: Отворена изложба цвећа у парку Мањеж

Privatna arhiva

Ukrasne sadnnice lavande, ruzmarina, tuja, hortenzija, muškatili i ruža samo su deo bogate ponude koje predstavlja 35 izlagača iz cele zemlje. U ponudi su i sobne biljke iz rasadnika, supstrati za sadnice, dekoracija, keramičke vaze... Cene šarenolike kao i ponuda, pa je tako potrebno izdvojit od 200 dinara koliko su sadnice muškatle do 4.000 koliko je žbun lavande.

Hortenzije su od 400 do 1.200 dinara, ruže od 300 do 1.300, a sadnice dan i noć od 100 do 150 dinara. Za one koji vole egzotičnije sadnice u ponudi je i drvo Japanske trešnje za koje je potrebno izdvojiti 6.500 dinara ili drvo kumkvata sa sve plodovima koje je od 5.000 do 8.000 dinara.

Od sobnog cveća u ponudi su različite vrste kaktusa, od malih do bez bodlja ali i onih koji mogu da izrastu i po nekoliko metara. Oni koji vole mogu pronaći i različite vrste dracene, sobne palme i kala koje cvetaju dva puta godišnje. Takođe, osim toga izlagači nude i sarenolike keramičke vaze ručno oslikane, zemlju u kojoj se gaje kaktusi ali i mnoge suplemente za brži rast biljaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna