Reagovanje PU "Naša mala kućica" povodom slučaja dečaka N.J.

B.B.

05. 04. 2022. u 13:06

POVODOM teksta "Naum će biti upisan u državni vrtić: Posle jednostranog raskida ugovora odmah je reagovao Slavko Gak, našoj redakciji stigao je dopis Danijele Brozović, direktorke predškolske ustanove "Naša druga kućica".

Реаговање ПУ Наша мала кућица поводом случаја дечака Н.Ј.

Privatna arhiva

Ona navodi da je netačna tvrdnja da je N.J. "izbačen" iz vrtića zbog svojih ličnih svojstava.

"Tačno je da je raskinut ugovor o njegovom prijemu u našu ustanovu i dete ispisano zbog neodgovarajuće saradnje roditelja sa nama, što je predviđeno kao osnov za raskid u predmetnom ugovoru. Netačno je da je na bilo koji način vršena diskriminacija N.J. i uvereni smo da ćemo to i dokazati u određenim postupcima. Netačno je da nismo postupili po zapisniku inspekcije do 1.4, jer ga do tada nismo ni primili, već 4.4. U istom ne postoji obaveza da povučemo raskid."

U dopisu piše i "netačno je da nismo primili N.J. 1.aprila, jer on nije tog dana ni doveden u našu ustanovu, kao ni dan pre toga.

- Netačno je da nismo preduzeli ni minimum napora da pomognemo u prilagođavanju deteta na kolektiv što je utvrđeno u postupku inspekcijske kontrole, a što je dobro poznato i roditeljima deteta" - stoji u dopisu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!