SLIKALA SE GOLA NA MESTU BIVŠEG LOGORA: Sugrađanka se fotografisala u topovskim šupama na Autokomandi

S. V.

11. 02. 2022. u 11:31

NEPRIMERENA fotografija Beograđanke koja gola pozira na prozoru nekadašnjeg logora za Jevreje u Topovskim šupama na Autokomandi, a koju je ona svojevoljno postavila na mreži "Instagram", opisujući je kao "isceljenje posle razvoda", izazvala je oštre komentare i osude na društvenim mrežama.

СЛИКАЛА СЕ ГОЛА НА МЕСТУ БИВШЕГ ЛОГОРА: Суграђанка се фотографисала у топовским шупама на Аутокоманди

Fotografija je objavljena na društvenim mrežama, Foto Instagram

Reagovali su i u Muzeju žrtava genocida, poručivši da su zabrinuti zbog još jednog slučaja neprimerenog i anticivilizacijskog ponašanja pojedinih građana na stratištima, gubilištima ili u neposrednoj okolini javnih spomenika posvećenih nedužno stradalima tokom Drugog svetskog rata, ocenivši ponašanje sugrađanke kao nedopustivo i sramno.

Da li je sporna fotografija nastala iz nepoznavanja istorije ili iz nepoštovanja prema nekadašnjem stratištu koje je deo organizacione jedinice novouspostavljenog Memorijalnog centra "Staro sajmište", akterka ovog incidenta nije obrazložila.

Foto A. Sevanović

Međutim, verovatno bi teško ko odmah prepoznao da je fotografija nastala u objektu bivšeg logora na Autokomandi, da to ona sama nije napisala ispod svoje nage objave na društvenoj mreži, te je istakla da joj je na ovaj način "nakon razvoda bio preko potreban vetar u leđa".

- Ova sesija fotografisanja desila se nakon razvoda, kad mi je bio preko potreban vetar u leđa. Neko otputuje daleko, neko izređa gomilu frajera i riba, izlaske, istetovira se, opija... Za mene su to bili aktovi. Ovo je fotkano u oronulom i napuštenom objektu na Autokomandi, gde je postojala šansa da neko naiđe što je kreiralo dozu tenzije i prijatne napetosti. I dan-danas obožavam baš ove fotke, iako sam se kasnije nebrojano puta fotkala naga. Definitivno su doprinele isceljenju. A šta ste vi ludo uradili nakon razlaza - zapitala je ona ispod sporne fotografije.

Foto Arhiva Novosti

Ispod su se ređali komentari u kojima su autorki skrenuli pažnju da se, pre nego što odluči da se slika gola, prvo informiše o mestu na kojem to radi. Muzej žrtava genocida pozvao je sve nadležne ustanove i organe vlasti da se suprotstave nedoličnom ponašanju na mestima stradanja, te da strogo primenjuju propise koji predviđaju sankcije za počinioce ovakvih prestupa.

- Izražavamo bojazan da društvo čiji su pojedini pripadnici spremni i voljni da igraju, pevaju i zabavljaju se na stratištima i gubilištima sopstvenih predaka pokazuje znake moralnog sunovrata, te da je neophodno preduzeti intenzivne aktivnosti na obrazovanju, senzibilizaciji i afirmaciji kulture sećanja - kažu iz Muzeja.

Na ovom prostoru bilo je stratište, Foto A. Sevanović

SUNČANjE

POČETKOM septembra, Muzej žrtava genocida takođe je oštro reagovao zbog nedoličnog ponašanja ljudi u memorijalnom kompleksu u Jajincima. Naime, sugrađanka se ispod spomenika sunčala u bikiniju što je, najblaže rečeno, bilo neprimereno. Takođe, godinama unazad, bahati su koristili ovaj spomenički kompleks kao poligon za vožnju i kao izletište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a