NEGUJEMO SRPSKI IDENTITET: Sastanak u Starom dvoru

Милица Шкорић
Milica Škorić

10. 02. 2022. u 16:45

POMOĆNIK gradonačelnika Andreja Mladenović juče je u Starom dvoru sa predsednikom Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore doktorom Momčilom Vuksanovićem razgovaro o načinima za pomoć nacionalnim organizacijama srpskog naroda.

НЕГУЈЕМО СРПСКИ ИДЕНТИТЕТ: Састанак у Старом двору

Beoinfo

On je informisan o situaciji i položaju srpskih organizacija u Crnoj Gori istakavši koliko je važno da Beograd pruža pomoć onima sa kojima nas veže prijateljski i bratski odnos.

- Nastojaćemo da i u narednom periodu, negujući srpski identitet i starajući se o njemu, pomognemo u realizaciji različitih kulturnih projekata koje pokreću srpske organizacije u Crnoj Gori i tako unapredimo njihov položaj i status - kaže on. - Ne sme se zaboraviti ni veliki doprinos države Srbije, koja je takođe pomogla određenim organizacijama i projektima, čime se daje pravi primer kako matica razmišlja o svom narodu u drugim državama.

Predsednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović je kazao da se srpske nacionalne organizacije u Crnoj Gori nalaze u složenoj poziciji.

- I prethodna, a i sadašnja vlast koja se upravo menja potpuno su izopštile srpske organizacije i njihove projekte - kaže on. - Zato imamo veliku zahvalnost prema republičkoj, pokrajinskoj i gradskoj vlasti u Beogradu koje pokušavaju da u granicama njihovih moći pomognu našim organizacijama i očuvaju identitet srpskog naroda u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)