OBNOVA UNIŠTENOG IGRALIŠTA: Sanacija kutka za mališane u Zemunu, gde je prošle godine uleteo autobus na liniji 45

S. V.

11. 02. 2022. u 10:30

OBNOVA dečjeg igrališta na uglu zemunskih ulica Krajiške i Kupreške, gde je u septembru 2021. uleteo gradski autobus na liniji 45 i uništio gotovo sav mobilijar, počinje danas.

ОБНОВА УНИШТЕНОГ ИГРАЛИШТА: Санација кутка за малишане у Земуну, где је прошле године улетео аутобус на линији 45

Zelenilo" će postaviti mobilijar i zaštitnu ogradu, Foto Novosti

Prema rečima predsednika GO Zemun Gavrila Kovačevića, ova lokalna samouprava uradila je projekat kompletne rekonstrukcije kutka za mališane.

Iako je u saobraćajnoj nezgodi uništen gotovo sav mobilijar za igru, roditelji su i posle incidenta nastavili da ovde dovode decu, uz obrazloženje da u blizini nemaju nijedno igralište gde bi se njihovi mališani zabavili. Polomljeni su tobogan, penjalica, klacaklica. Takođe, podloga je potpuno deformisana a kocke su na nekim delovima povađene i stoje sa strane. U GO Zemun poručuju da će posle obnove, koja bi trebalo da traje oko dve nedelje, ovo igralište biti bezbednije i funkcionalnije.

- Projekat rekonstrukcije urađen je po standardima i uslovima koje propisuje JKP "Zelenilo Beograd" - objašnjava Kovačević za naš list.

- To znači da će biti postavljeni novi mobilijar i zaštitna ograda. Takođe, stavićemo i novu podlogu, a održavanje igrališta na uglu Krajiške i Kupreške biće povereno gradskim komunalnim preduzećima.

POVREĐENO ČETVORO DECE

PRAVA je sreća da tog 24. septembra po podne niko nije stradao na ovom mestu, kada je vozač autobusa 45 izgubio kontrolu nad vozilom, probio zaštitnu ogradu i uleteo u igralište puno dece. Tada je lakše povređeno četvoro mališana i oštećeno nekoliko vozila. Šofer, koji inače ima 72 godine, u tužilaštvu je rekao da su tog dana kočnice otkazale čim je seo za volan, posle 100 metara. Pušten je da se brani sa slobode, a autobus je poslat na veštačenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!