NAGRAĐENA TRASA JOŠ NA PAPIRU: U Pretoku, delu Borče, pokrenuli inicijativu za uspostavljanje nove linije

J. DINČIĆ

25. 01. 2022. u 06:47

STANOVNICI borčanskog naselja Pretok godinama pokušavaju da se izbore za uspostavljanje minibus linije koja bi prošla kroz ovaj deo Borče i prevozila ih do centra mesta.

НАГРАЂЕНА ТРАСА ЈОШ НА ПАПИРУ: У Претоку, делу Борче, покренули иницијативу за успостављање нове линије

Foto Privatna arhiva

Nova linija javnog gradskog prevoza, za koju imaju i napravljenu trasu, skratila bi svakodneva pešačenja hiljade meštana koji stanuju u ovom palilulskom naselju. Prema rečima nadležnih iz Sekretarijata za javni prevoz, glavni razlog za čekanje je nedostatak 700 metara asfalta.

Do tada, uz peticiju koju prikupljaju, meštani imaju samo plan po kojem bi saobraćala novouspostavljena linija, rad Nemanje Kajkuta, žitelja Pretoka, za koji je dobio nagradu Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Prema zamisli Kajkuta, nova linija bi počinjala sa već postojećeg terminusa u Borči 3 i završavala bi u Ulici Mihaila Petrovića gde je planirana izgradnja terminusa u jednostavnoj formi stajališta. U smeru B, linija bi počinjala sa novog terminusa u Ulici Mihaila Petrovića, do terminusa Borča 3.

- U saradnji sa predstavnicima Palilule više puta samo obilazili teren i razmatrali varijanta trase koja bi na najbolji način opslužila najveći broj stanovnika naselja Pretok - objašnjavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

- Najveći problem za sada predstavlja neasfaltirani deo ulice Mihaila Petrovića u zoni sa Grgetečkom ulicom, dok se ne realizuje asfaltiranje navedenog dela ulice, ne postoji mogućnost uspostavljanja linije kroz predmetno naselje.

STAJALIŠTA

PLANIRANO je da u oba smera, vozila nove trase koriste već postojeća stajališta na kojima inače staju autobusi sa linije 85, 95, 96, 101, 105L, 106, 107. Građani bi tako sa presedanjima lakše stizali do grada ili za samo nekoliko stanica bili u centru naselja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ROMANTIKA NA NEŠTO MODERNIJI NAČIN: Hotel namenjen samo starijima od 16 godina koji znaju dobro da se zabave