MACE IZ VISOKOG DRUŠTVA: Tradicionalna sedma po redu manifestacija "Mrnjau fest" održana proteklog vikenda

Š. M.

24. 01. 2022. u 06:00

SEDMI po redu "Mrnjau fest", jedinstveni festival posvećen mačkama, održan je ovog vikenda u prostorijama hotela "Jugoslavija" na Novom Beogradu.

МАЦЕ ИЗ ВИСОКОГ ДРУШТВА: Традиционална седма по реду манифестација Мрњау фест одржана протеклог викенда

Veliki broj ljudi bio je na festivalu, Foto Tanjug

Mnogobrojni ljubitelji ovih kućnih ljubimaca posetili su događaj uprkos epidemiološkim merama, a vlasnici i njihovi krzneni  ljubimci protekla dva dana okupirali su prizemlje ovog zdanja.

Ni sneg i temperatura u minusu nisu sprečili Beograđane i njihove goste da posete festival, a veliki broj zdravih i pregledanih mačaka pronašao je svoje nove vlasnike, pošto je jedan od glavnih programa događaja bilo njihovo udomljavanje. Posebno su u razgledanju uživali mališani, za koje u ulaz bio besplatan.

Ipak, ono što su posetioci iščekivali sa najviše pažnje jeste takmičenje za najlepšu mačku po World Cat Federation pravilima. Tako se u ovom nadmetanju moglo videti oko 100 ljubimaca iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Čekajući svoj red da izađu na crtu krznenim suparnicima, na jastucima i prekrivačima dremali su ljubimci ponosnih vlasnika iz Grčke, Italije, Mađarske, Rumunije...

Foto Tanjug

Bile su zastupljene sve popularne rase poput bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i one koje se ređe viđaju abisinke, mančkin, norveške šumske, orijentalke, sfinksi i druge.

I ove godine posetioci "Mrnjau festa", koji organizuje klub ljubitelja mačaka "Le PETit", imali su priliku da na raznim štandovima pazare i svoje mace obraduju kvalitetnom hranom, ali i ukusnim poslasticama, korpicama ili igračkom. Takođe, za sve mališane bio je obezbeđen bogat zabavni program.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna