USTANOVE SOCIJALNE ZAŠTITE RADE DUŽE: Zbog ledenog talasa gradski centri dežuraju 24 sata

A. V. V.

11. 01. 2022. u 15:29

USLED hladnog vremena sve ustanove socijalne zaštite u prestonici dežuraće 24 sata.

УСТАНОВЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ РАДЕ ДУЖЕ: Због леденог таласа градски центри дежурају 24 сата

Foto: Milena Anđela

Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu uputio je nalog gradskim centrima da budu u pripravnosti za potrebe neodložnih intervencija. A takođe, zbog ledenog talasa stručne službe su pojačale rad na terenu kako bi sve mališane i odrasle kojima pomoć treba zbrinule u prihvatilištima.

- Svako lice koje se iz različitih razloga zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe biće adekvatno zbrinuto, biće mu obezbeđen smeštaj, hrana, odeća i odgovarajuća nega. Grad Beograd je spreman za predstojeći hladan talas, nikog nećemo ostaviti na ulici, a svi zajedno moramo da pomognemo onima kojima je naša podrška najpotrebnija - rekla je sekretarka za socijlanu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je dodala i da je pojačana redovna saradnja sa PU za Grad Beograd, Komunalnom milicijom, zdravstvenim organizacijama, Gerontološkim centrom, Crvenim krstom, Prihvatilištem za odrasla i stara lica, Prihvatilištem za decu Beograda, Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni