JELKE SA BUSENOM I DO 5.000 DINARA: Iako je do Nove godine ostalo samo još dva dana novogodišnja stabla se i dalje prodaju

J.D.

29. 12. 2021. u 15:41

GRAĐANI koji su planirali da kupovinu jelki obave u poslednjem trenutku, neće ostati praznih ruku, jer novogodišnjih stabla prirodnih i veštačkih i dalje ima u ponudi.

ЈЕЛКЕ СА БУСЕНОМ И ДО 5.000 ДИНАРА: Иако је до Нове године остало само још два дана новогодишња стабла се и даље продају

Drvo sa busenom od 1.500 do 3.000 dinara

Jelka sa busenom u zavisnosti od visine košta od 2.000 do 5.000 dinara. Za veštačko novogodišnje drvo, treba izdvojiti od 900 pa sve i do 30.000 dinara koliko se pojedini 3D modeli prodaju u velikim prodajnim objektima.

Takođe, u ponudi su i jelke bez busena, koje se prodaju na platou ispred Đeram pijace, kod Bajlonija i na Crvenom krstu. Cene su od šarenolike od 1.000 pa do nekoliko hiljada i to sve u zavisnosti od visine drveta. U rasadniku "Zelenila" cena jelke sa busenom visine od 1 do 1.5 metara je 2.000 dinara, visina novogodišnjeg drveta do tri metara je 4.000 a veće od ovog su do 5.000 dinara.

Takođe, nadležni iz ovog preduzeća, svake godine apeluju na građane da kupuju jelke sa busenom jer time utiču na zaštitu životne sredine i sprečavanje seče mladih stabala četinara. Krajem januara se organizuje i tradicionalna akcija sadnje na nekoj javnoj površini koja je za to predviđena.

- Posle praznika sugrađani jelku mogu da posade u svojim dvorištima, a prilikom kićenja jelke treba da se vodi računa o ukrašavanju njenog vrha, kako se on ne bi polomio ili oštetio - objašnjavaju u "Zelenilu". - Jedan od načina da se sačuva vrh, jeste da se uz vrh postavi neki štapić ili olovka, pa tek onda ukras.

Cene plastičnih i staklenih ukrasa su različite, ali najisplativiji su setovi. Tako se mogu kupiti 34 kugle, prečnika tri centimetra za 250 dinara, a duplo veće za 450 do 500 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)