KARNEVAL NAJAVIO ZIMSKE ČAROLIJE: Defileom dece i koncertom u centru zvanično počela "Beogradska zima"

Š. M.

17. 12. 2021. u 05:45

DEČJIM karnevalom i koncertom koji je juče održan kod Dečjeg kulturnog centra u Knez Mihailovoj ulici svečano je počela manifestacija "Beogradska zima".

КАРНЕВАЛ НАЈАВИО ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ: Дефилеом деце и концертом у центру званично почела Београдска зима

Mališane su uveseljavali nastupi poznatih muzičara, Foto: N. Skenderija

Mališani su se okupili kod Delijske česme i prošetali duž najpoznatije prestoničke ulice, da bi na bini kod novogodišnje jelke uživali u nastupima domaćih muzičara.

U jučerašnjem događaju učestvovala su deca iz predškolske ustanove "Dečji dani", "Unca, unca bend" Deda Mrazovi, artisti na štulama i žongleri, ali i veliki broj građana prestonice.

- Karnevalom u Knez Mihailovoj ulici i kićenjem jelke svečano je otvorena "Beogradska zima" - istakao je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je prisustvovao događaju.

- Koncerti će biti učestali za najmlađu publiku tokom decembra i januara, a ovogodišnje izdanje manifestacije u velikoj meri je posvećeno deci. Takođe, danas će u Parku vojvode Vuka biti otvaranje "Starogradske zime", a posle 20. decembra i klizalište na Trgu republike. Trg bajki je već krenuo ispred Opštine Zvezdara.

Mališane su uveseljavali nastupi poznatih muzičara, Foto: N. Skenderija

Događaj na Trgu republike, koji nije pokvarilo ni hladno decembarsko vreme, uveličali su Leontina Vukomanović i hor "Čarolija", Ivana Peters, Tijana Dapčević, Sergej Ćetković, Andrija Milošević, Svetozar Bule Goncić, Peđolino i orkestar Dečjeg kulturnog centra.

Mališane su uveseljavali nastupi poznatih muzičara, Foto: N. Skenderija

TAŠMAJDAN

NAJVEĆE klizalište u Beogradu, na stadionu "Tašmajdan" otvara se danas u 15 časova. U prvom terminu od 15.00 do 17.00, ulaz je besplatan za sve posetioce, a ova sezona klizanja trajaće do 6. februara. Cene ulaznice su iste kao i prethodnih godina, 300 dinara za jedno, a za roditelje sa decom od 450 do 600 dinara. Tokom zimskog raspusta, od 3. do 21. januara, radnim danima od 12.00 do 14.00 uživanje na ledu biće besplatno za učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola, uz đačku knjižicu.  S. V.

BONUS VIDEO: SNEG U BEOGRADU - Formiran beli pokrivač u glavnom gradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba