TRAŽE PRODUŽETAK TRASE DO MIRIJEVA: Stanovnici Kaluđerice pokrenuli peticiju za liniju gradskog prevoza 309L

J. DINČIĆ

09. 12. 2021. u 18:49

KROZ naselje Kaluđerica nedavno je počela da saobraća minibus linija sa oznakom 309L i to od okretnice do terminusa "Tri tiganja" na Smederevskom putu. Međutim, meštani koji se prevoze ovom linijom po izlasku na Smederevski put moraju ponovo da presedaju, zbog čega su se odlučili na prikupljanje peticije kako bi se linija produžila i povezala Grocku sa Zvezdarom.

ТРАЖЕ ПРОДУЖЕТАК ТРАСЕ ДО МИРИЈЕВА: Становници Калуђерице покренули петицију за линију градског превоза 309Л

Svakodnevna slika na Smederevskom putu / Foto Z. Jovanović

Njihova zamisao je da okretnica minibusa bude u Mirijevu 4, gde je inače i krajnja stanica za autobuse 25P, 27E i 79, jer svakodnevno mnogobrojni građani od Smederevskog puta duž Ulice Nine Kirsanove pešače do ovog stajališta. Pre svega, jer im je na ovaj način mnogo lakše da stignu do Karaburme, ali i naselja na levoj obali Dunava.

- Sličnu peticiju smo predali i pre nekoliko godina ali tada smo odbijeni jer kako su nam nadležni objasnili, ulica nije dovoljno široka da bi autobusi mogli da saobraćaju - objašnjavaju za "Novosti" žitelji ovog dela grada. - U međuvremenu su izmenjena pravila, pa je Ulica Nine Kirsanove postala jednosmerna u pravcu ka Mirijevu, dok se iz suprotnog smera vozila kreću Ulicom Ljubiše Miodragovića.

Građani smatraju da se na ovaj način ispunjavaju uslovi da minibus linija bude produžena. Takođe, dodaju i da dosadašnja trasa koja je upostavljena kroz Kaluđericu ne prolazi pored škole, pijace i doma zdravlja.

- Godinama smo se borili za dodatnu liniju ali kada je počela sa radom videli smo da ne pokriva naše potrebe, jer do svih bitnijih mesta u našem naselju i dalje moramo da idemo pešice - dodaju građani. - Produžetkom linije, i povezivanjem Zvezdare i Grocke, svakako bi se najviše olakšalo onima koji dnevno dva puta prepešače ovu trasu koja je izgrađena bez trotoara.

Za minibus liniju kroz Kaluđericu Grad je izdvojio 20 miliona dinara. Liniju trenutno opslužuju dva minibusa koja radnim danima saobraćaju na 15 minuta, a vikendom na 30 minuta.

SKRETANjE

SA SMEDEREVSKOG puta ka Mirijevu postoji samo jedno isključenje, gde nema svetlosne signalizacije zbog čega se na ovom delu puta svakodnevno stvaraju velike gužve. Nadležni iz Grada su nedavno istakli da planiraju proširenje kolovoza u ovom delu grada.

 

Novosti

MINIBUS IDE DO "TRI TIGANjA"

Minibus linija saobraćaće od okretnice u naselju Kaluđerica trasom ulica Milana Rakića, Save Kovačevića, Proleterskih brigada i Smederevskim putem do terminusa kod "Tri tiganja".

Opsluživaće je dva minibusa a linija će saobraćati radnim danima na 15 minuta i vikendom na 30 minuta. Olakšaće put mnogim penzionerima do pijace i doma zdravlja, a đacima do škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)