NOVI BORAVAK ZA DECU I MLADE OMETENE U RAZVOJU: Beograd brine o onima koji imaju posebne potrebe

G. N.

29. 11. 2021. u 18:26

JOŠ jedan boravak za decu i mlade ometene u razvoju biće dostupan korisnicima na teritoriji opštine Stari grad. Boravak su otvorili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

НОВИ БОРАВАК ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ ОМЕТЕНЕ У РАЗВОЈУ: Београд брине о онима који имају посебне потребе

Privatna arhiva

- Zadovoljan sam, jer Beograd pokazuje da sve više vodi računa o sugrađankama i sugrađanima koji imaju posebne potrebe i da brine o njima. Ovaj dnevnik boravak je drugi koji smo preuredili ove godine i dokazuje koliko vodimo računa da ova deca imaju zaštitu društva i posebnu negu - objasnio je Vesić.

On je naglasio da je na teritoriji grada Beograda ukupno 619 korisnika koji imaju rešenje Gradskog centra za socijalni rad. Tokom poslednje tri godine otvorena su četiri objekta u Ovči, Sopotu, Lazarevcu, kao i objekat "Predah". Povećan je kapacitet za oko 200 korisnika. Ukupan broj ljudi koji rade u ovakvim dnevnim boravcima je 358.

Radno vreme novootvorenog dnevnog boravka je od 6 do 18 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZA BAS STANICU JOŠ 20 MILIONA EVRA: Čeka se završetak prve faze radova na autoBuskom čvorištu u Bloku 42