IZVIĐAČI SA VOŽDOVCA SADILI U BOLEČU: Zasađeno 78 stabala

J.D.

06. 11. 2021. u 18:45

NA platou između igrališta i fudbalskog terena u Boleču nedavno je zasađeno 78 stabala jasena, lipe i crvenolisne šljive.

ИЗВИЂАЧИ СА ВОЖДОВЦА САДИЛИ У БОЛЕЧУ: Засађено 78 стабала

Privatna arhiva

 Drveće je zasadio Odred izviđača sa Voždovca, koji je ovim povodom obeležio i 110 godina postojanja izviđačke organizacije u Srbiji, u saradnji sa udruženjem "Šuma peva".

- Posebno se zahvaljujemo GO Grocka koja je dala saglasnost za sadnju na ovoj lokaciji, obzirom da je pomenuta parcela opštinsko zemljište kao i preduzeću "Zelenilo Beograd" koje je pružilo logistiku i dalo plan sadnje i položaja sadnica na lokaciji - ističu nadležni. - Akciju sadnju zajednički su sproveli zaposleni iz kompanije donatora, volonteri udruženja "Šuma peva" i članovi odreda izviđača Voždovac.

Tokom sadnje, izviđačima su se pridružili i stanovnici Boleča, koji su bili počastvovani što je baš njihovo naselje iazbano za sprovođenje ove akcije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SOPOT DOBIJA NOVU SAOBRAĆAJNICU: Spajaju Kneza Miloša sa Ulicom Janka Katića