VESIĆ: Počinje rekonstrukcija platoa ispred Doma Narodne skupštine

Novosti online

05. 10. 2021. u 08:09

PREMA projektu Grada Beograda počinje uređenje platoa ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

ВЕСИЋ: Почиње реконструкција платоа испред Дома Народне скупштине

Narodna skupština

– Projekat predviđa zamenu podloge i nivelaciju ploča. Projektnim rešenjem zadržan je postojeći izgled platoa, uz blage korekcije geometrije i nivelacije samog platoa. Rehabilitacija zastora od kamenih ploča površine 4.500 m² predviđena je korišćenjem postojećih ploča, uz prethodnu obradu i dodavanje određene količine novih ploča istog kvaliteta i mehaničkih osobina i izgleda kao originalne. Nove ploče za zamenu nedostajućih i popucalih ploča obavljena je uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je istakao da je vrednost radova 80 miliona dinara i da je JKP „Beograd-put” angažovano od strane Narodne skupštine za obavljanje ovog posla, koja je i finansijer. Početak izvođenja radova očekuje se narednih dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, a rok za izvođenje je četiri meseca.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

BONUS VIDEO - VUČIĆ U DUBAIJU: Predsednik se upisuje u knjigu utisaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton