VATROGASNA STANICA NA NOVOM BEOGRADU: U Đorđa Stanojevića planirana dva objekta MUP

M. S.

26. 09. 2021. u 07:52

NOVI Beograd dobiće vatrogasnu stanicu u Ulici Đorđa Stanojevića. Na istom mestu biće podignuta i zgrada sedišta Sektora za vanredne situacije. Radove će finansirati Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok je projektant firma "Eko boks kontejneri".

ВАТРОГАСНА СТАНИЦА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: У Ђорђа Станојевића планирана два објекта МУП

Izgled buduće vatrogasne stanice

Kako se navodi u urbanističkom projektu, koji će biti od 1. do 11. oktobra na javnoj prezentaciji, radovi će se odvijati u dve faze. Vatrogasna stanica pripadaće tipu malih stanica i imaće četiri vatrogasna vozila.

- Objekat će biti na nivou prizemlja i sprata i imaće garaže za vozila, dve kancelarije, garderobu, sanitarni čvor i teretanu za zaposlene, kao i dva magacina - navodi se u urbanističkom projektu. - Na spratu će se nalaziti spavaonice, sanitarni čvor, soba za odmor, sala za sastanke i čajna kuhinja. Ispod objekta je plato za manevrisanje vatrogasnih vozila, a iza objekta ozelenjen prostor predviđen za sportske aktivnosti vatrogasaca.

Zgrada Sektora za vanredne situacije biće 4.082 kvadrata na prizemlju i tri sprata.

- Objekat će u prizemlju imati kancelarije, distributivnu kuhinju, toplotnu podstanicu - stoji u projektu. - Dok će se na spratovima nalaziti takođe, kancelarije, sala za sastanke, kao i tehničke prostorije. Na parceli su predviđene interne saobraćajnice, parking prostor sa ukupno 72 parking-mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo