GRADONAČELNIK ŠETAO NA NOVOM BEOGRADU: Pešačenje pozitivno deluje na zdravlje sugrađana

G. N.

21. 09. 2021. u 16:24

GRADONAČELNIK Beograda prof. dr Zoran Radojičić je u okviru ovogodišnje "Evropske nedelje mobilnosti", koja se obeležava na temu "Krećimo se održivo, ostanimo zdravi", na novom i uređenom prostoru šetališta "Lazaro Kardenas" na Novom Beogradu podsetio građane na značaj fizičke aktivnosti, pešačenja i ekološki zdravijih, nemotorizovanih vidova kretanja u gradovima kao što su vožnja bicikla i električnih trotineta.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШЕТАО НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Пешачење позитивно делује на здравље суграђана

Privatna arhiva

- Pešačenje kao način kretanja u urbanim sredinama je dvojako važno. Blagotvorno deluje na naše zdravlje, a ujedno, korišćenje nemotorizovanih vidova kretanja pozitivno utiče na kvalitet vazduha. Zato pozivam Beograđane da kada god su u prilici pešače ili voze bicikle. Ova akcija organizovana je u saradnji sa Udruženjem za borbu protiv dijabetesa "Plavi krug" i kompanijom "Novo Nordisk", čiji je cilj prevencija dijabetesa i gojaznosti, kao i unapređenje zdravog načina života u gradskoj sredini - istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je naveo da Beograd sada ima preko stotinu kilometara biciklističkih staza, a da je cilj da se narednih godina taj broj udvostruči.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna