RADOVI POČINJU U OKTOBRU: Rok za završetak saobraćajnice iz „Stepe“ do Ulice Vojvoda Stepa tri meseca

S. B. M.

17. 09. 2021. u 09:21

POSLE godina agonije, žitelji naselja Stepa Stepanović dobiće tokom ove jeseni i zime dva prilaza naselju.

РАДОВИ ПОЧИЊУ У ОКТОБРУ: Рок за завршетак саобраћајнице из „Степе“ до Улице Војвода Степа три месеца

Foto D. Milovanović

Proširenje Kružnog puta je u toku što će omogućiti bolju vezu ka ulicama Vojvode Stepe i Crnotravskoj. Ujedno, napokon će biti izgrađeno i 130 metara saobraćajne veze iz kružnog toka u samom naselju ka Ulici vojvode Stepe.

Kako navode u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, građevinska dozvola za izgradnju saobraćajnog priključka naselja Stepa Stepanović na Ulicu vojvode Stepe izdata je 10. septembra, a njena pravosnažnost se očekuje 18. septembra.

- Izvođač radova trenutno obeležava trasu i priprema gradilište, a po pravosnažnosti građevinske dozvole, sledeće sedmice, prijavićemo početak izvođenja radova. Rok za izgradnju je 90 dana od uvođenja izvođača u posao. Nova saobraćajnica biće duga 130 metara, širina kolovoza je sedam metara i imaće dve saobraćajne trake, obostrane trotoare širine jednog i po metara sa jedne i tri metra sa druge strane - kažu za "Novosti" u Direkciji.

mapa I. Simić

Sa jedne strane, ulica će se uklopiti u postojeće stanje Ulice vojvode Stepe kao trokraka raskrsnica, dok će se u naselju uklopiti u postojeći kružni tok.

Ugovor za izgradnju ove saobraćajne veze sa izradom tehničke dokumentacije potpisan je u septembru 2019. godine sa grupom ponuđača koju čine preduzeća "Ingrap - Omni" i "Geoput" iz Beograda i "Geosistem" iz Valjeva. Ugovorena vrednost radova je 20.727.000 dinara. Od tada, rokovi za početak gradnje su nekoliko puta pomerani.

Razlog je bizaran: četiri kvadrata zmljišta koja pripadaju Republici, a koja su data na korišćenje JKP "Zelenilo Beograd", trebalo je administrativno preneti u vlasništvo Grada. Zanimljivo je da je situacija rešena tri dana posle napisa u "Novostima" o tome koliko se čeka na izgradnju ove nevelike spone. Postupak upisa javne svojine Grada Beograda na zemljištu na kome je korisnik "Zelenilo" u nadležnoj službi za katastar nepokretnosti i dalje traje, ali kako tvrde u Direkciji, završetak ovog postupka neće uticati na planirani početak radova.

Foto D. Milovanović

SKUPLjE REŠENjE BILO BRŽE

IAKO skuplje i zahtevnije, ispalo je da je proširenje Crnotravske i Save Maškovića, i u sklopu tih radova proširenje Kružnog puta, bilo brže nego probijanje veze kroz neizgrađeno zemljište u vlasništvu jednog gradskog preduzeća. Podsećamo, uklapanje Kružnog puta u Vojvode Stepe obuhvata izgradnju oko 100 metara saobraćajnice sa po dve saobraćajne trake po smeru. One će se saobraćajnom signalizacijom uliti u postojeću trasu Kružnog puta pored naselja Stepa Stepanović i dalje ka Kumodraškoj ulici. Taj posao trebalo bi da bude završen do sredine oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave