KRUŽNI PUT ZA MESEC I PO: Uskoro treba da započne izgradnja dela trase saobraćajnice na Voždovcu, kao i raskrsnica sa Ulicom Vojvode Stepe

S. B. M.

27. 08. 2021. u 07:20

STANARI naselja Stepa Stepanović trebalo bi da se sastanu sa predstavnicima Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju, kako bi dobili sve informacije u vezi sa uklapanjem Kružnog puta sa Ulicom vojvode Stepe.

КРУЖНИ ПУТ ЗА МЕСЕЦ И ПО: Ускоро треба да започне изградња дела трасе саобраћајнице на Вождовцу, као и раскрсница са Улицом Војводе Степе

Foto Arhiva

Iz Direkcije najavljuju da će izgradnja nove trase kružnog puta i uklapanje u postojeće stanje biti završeni u prvoj polovini oktobra.

Žitelji ovog dela Voždovca nezadovoljni su jer se iz naselja Kružnim putem do Ulice vojvode Stepe ne može, a rekonstruisan je ceo potez od te raskrsnice do Bahtijara Vagabzade. Umesto da lakše stižu do centra grada, i dalje koriste prečice.

- Nezadovoljstvo stanara naselja Stepa Stepanović je veliko i svakim danom je sve veće.

Nema građevinskih mašina i radovi nisu ni počeli, iako je rečeno da se planira da radovi počnu 24. avgusta - naveli su u saopštenju stanari Stepe.

Pisali su Direkciji i tražili odgovore na pitanja zašto je i dalje van funkcije raskrsnica ulica Vojvode Stepe i Kružnog puta Voždovačkog, šta se sa njom konkretno planira, kao i kada će početi radovi i u kom roku će raskrsnica ponovo biti u funkciji.

- Uklapanje Kružnog puta u Ulicu vojvode Stepe obuhvata izgradnju oko 100 metara saobraćajnice sa po dve saobraćajne trake po smeru, koje će se saobraćajnom signalizacijom uliti u postojeću trasu kružnog puta pored naselja "Stepa Stepanović" i dalje ka Kumodraškoj ulici. Izgradnja nove trase Kružnog puta i uklapanje u postojeće stanje biće završeno u prvoj polovini oktobra - rekli su u Direkciji, za "Novosti".

BORSKA-PETLjA "LASTA"

DOSADAŠNjE uključenje Kružnog puta u Ulicu vojvode Stepe će biti uklopljeno u osu novoizgrađenog pravca Ulice Save Maškovića, a što je predviđeno urbanističkim planom za saobraćajnicu Borska-petlja "Lasta". Podsećamo, u sklopu ove saobraćajnice završeno je proširenje ulica Save Maškovića o Crnotravske, koje sada imaju po dve trake u oba smera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!