IZVRŠIOCI DUG UTERUJU I POSLE SMRTI DUŽNIKA: Pokojnik obavezu izmirio za života, Infostan zadužio i naslednike!

S. V.

13. 09. 2021. u 10:45

PORODICA Miroljuba Milenkovića iz gročanskog naselja Umčari nije ni slutila da će, gotovo godinu dana posle njegove smrti, od izvršitelja dobijati upozorenje za naplatu dugova koje je on još za života izmirio!

ИЗВРШИОЦИ ДУГ УТЕРУЈУ И ПОСЛЕ СМРТИ ДУЖНИКА: Покојник обавезу измирио за живота, Инфостан задужио и наследнике!

Foto Z. Jovanović

Neizmirene obaveze, koje je imao prema preduzeću "Eko Grocka" u iznosu od 14.949 dinara za uslugu skupljanja i odnošenja komunalnog otpada, Miroljubu su prinudno naplaćene odbijanjem od penzije tokom 2018. godine. Međutim, iako je dugovanje ovom komunalnom preduzeću bilo u potpunosti isplaćeno, sa njegovog penzijskog računa tokom 2019. godine skinuto je 25.257 dinara i 5.178 dinara tokom 2020. u korist javnog izvršioca.

Sem toga, u junu ove godine, devet meseci posle Miroljubove smrti, stigla je koverta od javnog izvršitelja, gde se od njega traži da uplati 6.456 dinara za naknadu troškova i uspešno sprovedeno izvršenje!

- Javni izvršitelj je, bez ikakve provere u PIO fondu da li je čovek živ ili ne, poslao rešenje o naknadi troškova i upozorenje da će tih 6.456 dinara biti prinudno naplaćeno - priča pokojnikova kćerka Snežana. - Bila sam šokirana kada sam videla pošiljku. Dug je plaćen i preplaćen. Odmah sam kontaktirala sa izvršiteljkom, koja je rekla da ne može da mi daje informacije o ovom slučaju, jer se moj otac i ja ne prezivamo isto.

Posle dostavljenih potvrda o smrti, javna izvršiteljka je porodicu obavestila da je "predmet prekinut u ovoj kancelariji jer je dužnik preminuo u toku postupka". Međutim, ona u odgovoru navodi da je preduzeće "Infostan" zadužilo taj iznos, te će cifra stajati kao dug kada se računi prevedu na naslednika nepokretnosti, što je porodicu dodatno zbunilo.

- Posle ovoga nije nam stigao nijedan račun na naplatu, ali smo zabrinuti i začuđeni što taj "dug", koji je odavno isplaćen, nije poništen. Ne znamo šta da radimo, samo se nadamo da ovaj dug zaista nije prešao na "Infostan", koji sada vrši naplatu i za usluge "Eko Grocke".

NEJASNOĆE

KAKO nam je ispričala Miroljubova ćerka Snežana, do danas im nije jasno zašto je posle izmirenog dugovanja od očeve mirovine oduzeto više od 30.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna