STANARIMA VIDOVDANSKE PO 300 HILJADA: Grad ispunio obećanje!

Novosti online

12. 08. 2021. u 09:52

PO odluci Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu na račune pet raseljenih porodica iz Vidovdanske ulice, uplaćeno je po 300.000 dinara.

СТАНАРИМА ВИДОВДАНСКЕ ПО 300 ХИЉАДА: Град испунио обећање!

Foto: D. Milovanović

Rešenja o isplati, koja je izvršena juče, izradilo je Odeljenje Vračar Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, u cilju prevazilaženja vanredne situacije u kojoj su se porodice našle, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Istakla je da Sekretarijat za socijalnu zaštitu nastoji da pruži podršku i pomoć svim građanima Beograda koji se nalaze u stanju potrebe, kako bi prevazišli izazovne situacije u kojima se nalaze, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Gradska sekretarka je napomenula da je na sastanku sa stanarima iz Vidovdanske ulice, koji je održao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, stanarima obećana podrška od strane grada u cilju hitnog zbrinjavanja porodica i kao i podrška u vidu obezbeđivanja interventne novčane pomoći, što je i ispunjeno.

Zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru urušila se 16. jula zbog gradilišta koje se pored nje nalazi, a povređenih nije bilo.

Stanari zgrade su evakuisani, a na sastanku koji su imali sa zamenikom gradonacelnika rečeno je da će Grad Beograd srušiti zgradu u Vidovdanskoj ulici i izgraditi novu u roku od godinu dana na istom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije