NOVI NAPAD NA RADNIKE KOJI ZAPRAŠUJU KOMARCE: Napadač im razlupao vozilo - intervenisala i policija!

Novosti onlajn

10. 08. 2021. u 13:54

NAPADI na radnike "Gradske čistoće" koji zaprašuju komarce ne prestaju! Tako su proteklog vikenda napadnute dve ekipe dok su zaprašivale na opštini Voždovac, saopštilo je JKP "Gradska čistoća".

НОВИ НАПАД НА РАДНИКЕ КОЈИ ЗАПРАШУЈУ КОМАРЦЕ: Нападач им разлупао возило - интервенисала и полиција!

Foto: G. Šljivić

Napadi su se dogodili tokom vikenda, navodi se u saopštenju i dodaje da je jedan napad bio u ulici Medakovićeva 22, kada je nepoznati napadač zaustavio službeno vozilo ekipe "Čistoće" koja je sprovodila akciju suzbijanja komaraca i udarajući tupim predmetom oštetio vozilo i tablet uređaj.

Akcija obustavljena, intervenisala i policija

Dodaje se da je akcija suzbijanja komaraca morala da bude obustavljena i da je intervenisala i policija.

Drugi napad dogodio u ulici Jove Ilića, gde je takođe nepoznato lice čvrstim predmetom udaralo u vozilo pokušavajući da spreči ekipu u obavljanju posla, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, na vozilu su vidljiva manja oštećenja, a ekipa Sektora ekologije je ipak nastavila da sprovodi akciju suzbijanja komaraca.

Direktor "Gradske čistoće" Marko Popadić ponovo je apelovao da se ekipama koje sprovode akcije suzbijanja komaraca omogući neometano obavljanje posla.

- Naše ekipe se svakodnevno susreću s verbalnim napadima, a veoma često i fizičkim nasrtajima na vozila, pa i zaposlene. Pojedinci na razne načine sprečavaju zaposlene u obavljanju posla zbog čega se dešava da se na nekim lokacijama, iako planirana, akcija suzbijanja komaraca ne sprovede - rekao je Popadić.

Preparati bezbedni

Dodao je da veruje da su pojedini sugrađani uplašeni za svoje zdravlje, ali da je neosnovano da smatraju da bi suzbijanje komaraca moglo negativno da utiče na zdravlje ljudi i životinja.

- Suzbijanje komaraca obavlja se decenijama unazad, a danas se koriste preparati koji su apsolutno bezbedni - istakao je Popadić.

Naveo je da strah ne može biti opravdanje za nasilje i poručio da će svaki napad biti prijavljen nadležnim organima.

- Apelujem na sugrađane da ne ometaju ekipe tokom sprovođenja akcija, jer je neophodno dobro uraditi posao, koji predano obavljamo za dobrobit svih stanovnika Beograda - rekao je Popadić.

Sugrađani svakog radnog dana od sedam do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŽITELJI RAKOVICE, SPREMITE ZALIHE VODE: U ponedeljak suve česme u ovim ulicama