AKTIVNO ZAPRAŠIVANJE: I večeras suzbijanje komaraca u Beogradu

Tanjug

10. 08. 2021. u 09:57

EKIPE Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" nastaviće večeras sa zaprašivanjem komaraca na javnim površinama grada.

АКТИВНО ЗАПРАШИВАЊЕ: И вечерас сузбијање комараца у Београду

Foto: Tanjug/JKP Čistoća /Nenad Cakić

Ako vremenske prilike dozvole, planirana akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje sprovodiće se od 20 sati do ponoći, a obuhvatiće Zvezdarsku šumu, Novo groblje, Centralno groblje, deo Zelenog brda i deo Malog Mokrog Luga, Karaburmu, Chalije, Mirijevo 1, Mirijevo 2, Mirijevo 3, Mirijevo 4.

Osim toga, akcija je planirana i na lokacijama Zeleno brdo, Mali Mokri Lug 1, Mali Mokri Lug 2, Stara Karaburma, od Novog groblja do Zvezdarske šume, navodi se u saopštenju "Gradske čistoće", objavljenom na sajtu Grada Beograda.

"Čistoća" apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a pčelarima da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije.

Kako se ističe, preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Građani svakog radnog dana od sedam do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)