LJULJA SE ZID U DUBROVAČKOJ: Stanari višespratnica na Dorćolu zabrinuti za svoju bezbednost

A. Z. K.

10. 08. 2021. u 08:51

STANARI zgrade broj 5 u Dubrovačkoj ulici već duže vreme su zabrinuti zbog zida koji ih deli od zgrade broj 3, jer se ova međa odranja već duže vreme, a usled obilnih padavina sve više preti da ošteti njihov stambeni objekat, ali i povredi nekoga.

ЉУЉА СЕ ЗИД У ДУБРОВАЧКОЈ: Станари вишеспратница на Дорћолу забринути за своју безбедност

Foto Z. Jovanović

Gradski građevinski inspektori prvi put su izašli na teren u nedelju nakon poziva zabrinutih stanara i postavili traku kao upozorenje prolaznicima da zid nije siguran, a juče su ponovo izašli na teren.

Dve stambene zajednice, na Dorćolu, uskoro će dobiti dopis inspektora, koji će im razjasniti šta da čine dalje i kako da reše ovaj problem.

Upravnica zgrade u Dubrovačkoj broj 5 ispričala je za "Novosti" da su oni obavestili nadležne, jer već duže vreme stanari iz prizemlja strahuju da se ograda ne odroni na njihove spoljne zidove.

- Taj zid postoji više decenija, ne zna se kome tačno pripada, da li nama ili zgradi do nas - ispričala nam je upravnica Ivona S.

- Već neko vreme se urušava malo po malo, ipak, skoro se na jednom delu odronio veći komad kamena, i iskreno u strahu smo da se ne odroni na naš objekat.

Teren na kome je izgrađen objekat pod brojem 3 u Dubrovačkoj na mnogo je višem nivou od stambenog objekta u kome žive zabrinuti sugrađani iz broja 5. Zid je visok, a da ne bi pravili problem odlučili su da obaveste nadležne. Nisu želeli sami da reaguju jer ne znaju kome zapravo pripada.

- Da smo uradili nešto na svoju ruku, možda postoji mogućnost da imamo problem, zato smo odlučili da obavestimo nadležne koji će nam dati adekvatan savet šta i kako dalje - ispričala je Ivona S.

Zasada je pored spornog zida postavljena traka, koja je upozorenje prolaznicima da se ne približavaju. Obe stambene zajednice dobiće dopis, kojim će napokon znati kako da reše problem.

Problemi i u Mirijevu

"NOVOSTI" su prošle nedelje pisale o problemu stanara iz Ulice Marka Todorovića 7 na Mirijevu. Pre četiri godine pored njihove zgrade iskopana je rupa za temelj stambenog objekta, koji nikada nije izgrađen, a ovaj krater svake godine sve se više odranja. Stanarima koji žive tik pored rupe, već su počele da se odvajaju podovi i zidovi.

* * * * * * *

ZAPOČETO UKLANjANjE CREPA SA ZDANjA U NIKOLAJA KRASNOVA BROJ 4 NA VRAČARU

Odluku o rušenju opštinari okačili na vrata

PREDRATNI objekat u Ulici Nikolaja Krasnova 4, prema obrazloženju koje je zalepljeno na vrata, uskoro bi trebalo da bude srušen. Žitelje ove ulice juče u jutarnjim časovima probudila je buka, a majstori su zauzeli svoje pozicije i počeli da skidaju crep sa objekta.

- Videli smo da je rešenje o rušenju donela opština, jedan komšija mi je rekao da je zgrada bila nekoliko godina pod zaštitom, ali da navodno više nije - ispričao nam je jedan od zabrinutih stanara iz ove ulice.

Foto Z. Jovanović

- Fasada na toj kući je divna i mislim da je iz predratnog perioda kao i mnoge kuće na Vračaru. Zaista bi bilo lepo da sačuvaju front fasade do ulice, ali iskreno mislim da će ova zgrada biti sravnjena do temelja.

Reporteri "Novosti" obišli su juče ovaj objekat, radnici su i tokom podneva bili na krovu i uklanjali crep. Odgovore nadležnih o ovom slučaju nismo dobili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)