ZBOG urušavanja stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu, na beogradskoj opštini Vračar, u toku je evakuacija stanara.

Komentari (3)

Feda

16.07.2021. 13:12

Beograd je istorijski grad kao i Kairo, ili Napulj, sav izgrađen na podzemnim hodnicima i grobljima. Za potrebe poznavanja njegove istorije kao nauke ali i potrebe suvremene gradjevine bi ga trebalo prethodno skenirati da bi se bezbedno vršila bilo koja arheološka ili gradjevinska iskopavanja i radovi. U vremenu tranzicije u kapitalizam ne sme se zanemariti bezbednosti radi trke za profitom, pa ne sme da se preskoči niti jedna od faza pripreme terena za takve radove, a kamoli da neuki investitori posluju bez stručnog nadzora. Socijalizmu se mnogo sta zamera, ali njegove gradjevine se ne ruše a moralne i ljudske vrline, znanja, struka i vrednosti ce tek da budu aktuelne kada se do apsurda dovede gradjanje 'skadrova na bojani' bez zdravih temelja.

Sandra

16.07.2021. 13:24

Sramota je kako se odobravaju dozvole za gradnju i kako privatni preduzimači nestručno obavljaju poslove kopanja temelja. Koje po redu je ovako obrušavanje postojećih starih zgrada u Beogradu, a da niko nije kažnjen?

Pravda

16.07.2021. 13:48

Za ovo investitor i izvodjac radova treba da budu hitno uhapseni i osudjeni na dugogodisnje kazne zatvora! Ako tako ne bude, onda ce se narod sam orgnizovati pa ce po Beogradu biti totalan haos!!!