SUZBIJANJE KOMARACA: Na ovim lokacijama će u nedelju uveče biti zaprašivanja krvopija

Tanjug

11. 07. 2021. u 18:43

BEOGRADSKO JKP "Gradska čistoća” sprovodiće večeras mere suzbijanja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji Beograda.

СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА: На овим локацијама ће у недељу увече бити запрашивања крвопија

Foto: G. Šljivić

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje sprovodiće se od 20 sati do ponoći, a obuhvatiće lokacije Centralno groblje, Banjička šuma, Šumice, Banjica potok, Plitvička, Zvezdarska šuma, Novo groblje, Lešće, Veliko Selo i Slanci, Botanicka bašta.

Osim toga, suzbijanje komaraca vršiće se i na lokacijama Hadžipopovac, Lion, Bulbulder, Vukov spomenik, Veliki Mokri Lug, Mirijevo 2, Mirijevo 3 i 4, Mirijevo 1, Karaburma Calije, Stara Karaburma, Mali Mokri Lug 1, Mali Mokri Lug 2 i Mali Mokri Lug 3, navodi se u saopštenju "Gradske čistoće" objavljenom na sajtu grada Beograda.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole, a koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Građani se pozivaju da ekipama omoguće nesmetan rad, a pčelarima da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati