PROBLEMI SA VODOSNABDEVANJEM U MLADENOVCU: Predsednik opštine Vladan Glišić se obratio građanima

Novosti online

24. 06. 2021. u 17:31

PREDSEDNIK Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić obratio se danas saopštenjem u kom je skrenuo pažnju na probleme koje je stvorilo isključivanje sa električne mreže pet velikih bunara koji vodom snabdevaju grad.

ПРОБЛЕМИ СА ВОДОСНАБДЕВАЊЕМ У МЛАДЕНОВЦУ: Председник општине Владан Глишић се обратио грађанима

Foto: Novosti

- Usled visokih temperatura, povećane potrošnje kao i nenamenskog korišćenja vode došlo je do problema u vodosnabdevanju na teritoriji opštine Mladenovac. Zaprepašćen sam činjenicom da je Elektrodistribucija Mladenovac sa električne mreže isključila čak pet bunara na teritoriji Gradske opštine Mladenovac što je dodatno doprinelo pogoršanju situacije. Reč je o pet velikih bunara koji snabdevaju 2/3 gradskog vodovda. 

Bunari su isključeni u 9 časova i tek na moje insistiranje uključeni u 14 sati. U tom periodu ostali smo bez 25 litara vode u sekundi, koliko proizvode pomenuti bunari, i biće potrebno vreme kako bi se čitav sistem vodosnabdevanja oporavio - rekao je Glišić.

Foto: Novosti

On podseća da je Štab za vanredne situacije Gradske opštine Mladenovac zasedao 23. i 24. juna, a na sednicama su usvojene mere koje će stabilizovati snabdevanje vodom.

Foto: Novosti

- Cisterne pijaće vode obezbeđene su za ulice koje pripadaju drugoj visinskoj zoni u mesnim zajednicama Selo Mladenovac, Vlaška, Rajkovac i 25.maj. Osim toga, vrši se prepumpavanje vode u rezervor u drugoj visinskoj zoni u Selo Mladenovcu što bi u narednih par sati trebalo da dovede do normalizacije vodosnabdevanja. Danas sam imao sastanak sa stanovnicima Mesne zajednice Selo Mladenovac na kojem smo dogovorili naredne korake, a oni su razumeli okolnosti koje su dovele do trenutnog problema.

Podnećemo krivične prijave protiv svih odgovornih lica koji su svojom neodgovornošću doveli do ugrožavanja vodosnabdevanja na teritoriji Gradske opštine Mladenovac.
Pre početka letnje sezone preduzeli smo sve mere da do ove situacije ne dođe. Privodimo kraju radove na izgradnji bunara na izvorištu Kokorin koji bi za sedam dana trebalo da uđe u sistem vodosnabdevanja, a imaće kapacitet od 5 litara vode u sekundi. U ponedeljak počinjemo sa radovima na kopanju bunara u MZ „Rajkovac“ koji će biti gotov za najviše tri nedelje i čijim povezivanjem u sistem ćemo dobiti još 5 litara u sekundi. Zahvaljujući tome što smo blagovremeno revitalizovali četiri postojeća bunara uspevamo da prevaziđemo postojeće probleme. Ali, opet, kažem, problem ne bi imao ove razmere da EDB nije isključila struju na naših pet najvećih bunara - ističe Vladan Glišić.

Foto: Novosti

On je uputio izvinjenje svim građanima koji su ostali bez vode na ovim tropskim temperaturama, i istakao da im je zahvalan na razumevanju.

- Zahvaljujem Gradu Beogradu i Gradskom štabu za vanredne situacije koji nam je pomogao u rešavanju trenutne situacije i obezbedio cisterne sa pijaćom vodom za naše građane - zaključio je Glišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!