"PRŽENJE" U AUTOBUSIMA: Zvanično 80 odsto vozila GSP ima klimu, putnici je "ne osećaju"

J. D. - A. V. V.

24. 06. 2021. u 10:11

ZVANIČNO, više od 80 odsto vozila javnog gradskog prevoza poseduje uređaje za rashlađivanje, ali građani tvrde drugačije.

ПРЖЕЊЕ У АУТОБУСИМА: Званично 80 одсто возила ГСП има климу, путници је не осећају

Foto: D.Milovanović

Klime su retke u duplim autobusima koji dolaze iz garaža GSP-a, dok privatnici u solo vozilima bolje stoje.

Gradski čelnici su pre dve godine usvojili odluku da svako vozilo javnog gradskog prevoza mora da poseduje klimu, kontrole su bile svakodnevne i stroge. Na autobusima su isticane oznake da poseduju klimu. Da je ova odluka "izgorela" svedoče i putnici sa linije 95 koji se redovno "prže" u autobusima sa ove linije.

- Ovo je pakao. U prevozu ne može da se diše, pa većina ljudi ne nosi maske - pričaju besni putnici.

- Čekamo prevoz po pola sata i onda dođe vozilo kao rerna.

Nadležni iz Sekretarijata za javni prevoz ističu da su sva vozila privatnih prevoznika opremljena klima-uređajem, a prevoznici su u obavezi da se staraju o ispravnosti ovih uređaja.

Foto N. Fifić

O ovome svedoče i putnici. Međutim, podatak da 80 odsto vozila GSP ima klimu, demantuju.

- U vozilima JKP "GSP Beograd" klima-uređaj poseduje 80 odsto vozila od ukupnog broja vozila ovog prevoznika - kažu u Sekretarijatu. - Starija vozila koja nemaju ugrađen klima-uređaj, biće zamenjena u narednom periodu u skladu sa dinamikom nabavke novih vozila.

Kontrolu primene odredaba, kao i sankcionisanje prevoznika koji ne poštuju odredbe odluke, sprovodio je Sekretarijat za inspekcijske poslove. Međutim, od početka letnje sezone nijedna kazna nije napisana. Prošle godine, novčanom kaznom u iznosu od 150.000 dinara bili su kažnjeni prevoznici, a sa 20.000 vozači koji nisu uključili klimu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)