POČELA GRADNJA NADVOŽNJAKA: Mašine pripremaju teren za prelaz nad šinama u Batajnici, dug 285 metara

S. V.

23. 06. 2021. u 06:53

POČELA je izgradnja betonskog nadvožnjaka u Batajnici, dužine 285 i širine 12,5 metara koji će premostiti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i saobraćajnica u ovom naselju.

ПОЧЕЛА ГРАДЊА НАДВОЖЊАКА: Машине припремају терен за прелаз над шинама у Батајници, дуг 285 метара

Foto GO Zemun

Nadvožnjak će biti na oko 400 metara od postojećeg pružnog prelaza. Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija i izgradnja više od 1.400 metara okolnih saobraćajnica, a trenutno se na terenu postavljaju šipovi.

Kako je saopšteno iz GO Zemun, JP "Putevi Beograda" izvode radove na sanaciji i dogradnji postojećeg nekategorisanog puta od Ulice Mladih gorana do raskrsnice sa pristupnom saobraćajnicom kod intermodalnog terminala u Batajnici, kako bi se napravila privremena saobraćajna veza za žitelje naselja Šangaj pre nego se na jesen zatvori pružni prelaz zbog izgradnje brze pruge Beograd - Budimpešta.

Ovim projektom biće trajno rešen problem meštana Šangaja, koji su pre nekoliko meseci protestovali jer je postojala mogućnost da budu trajno odsečeni od centra Batajnice, dok se ne izgradi nadvožnjak. Alternativni put trebalo bi da bude završen do septembra, dok će radovi na nadvožnjaku trajati do kraja godine.

- Ovi radovi predstavljaju produžetak Belegiške ulice u dužini od 2.900 metara, koja će se prostirati uz intermodalni terminal i povezaće naselje Šangaj sa novom petljom u Batajnici - objašnjavaju iz GO Zemun. - Na terenu je mehanizacija koja obavlja pripremne radove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni