OSVAJA MEDALJE KAO OD ŠALE: Sara Radojević je đak generacije u OŠ "Pinki" u Batajnici

B. Borisavljević

20. 06. 2021. u 12:17

OD trećeg razreda osnovne škole učestvuje na takmičenjima iz matematike i srpskog jezika. Nikada se nije vratila bez medalje.

ОСВАЈА МЕДАЉЕ КАО ОД ШАЛЕ: Сара Радојевић је ђак генерације у ОШ Пинки у Батајници

Foto Z. Jovanović

Pobeđivala je i vršnjake iz Matematičke gimnazije, koji sedmi i osmi razred pohađaju u ovoj školi. Kao kruna postignutih uspeha i petica u svedočanstvima, Sari Radojević, učenici 8/2 OŠ "Boško Palkovljević Pinki" iz Batajnice, stiglo je i priznanje za đaka generacije. Trenutno se priprema za polaganje završnog ispita i dvoumi se koju gimnaziju da upiše.

Sara je, zajedno sa Ivanom Veljkovićem, razrednim starešinom i profesorom matematike, bila gost naše redakcije. Iako je bila najbolja u školi, ova devojka više nego skromno priča o svojim uspesima. Razredni ne krije reči hvale.

- Ona je vanserijski đak, a za 15 godina, koliko radim u školi, nismo imali takvo dete - kaže Veljković. - Ona je svestrana, sve sa lakoćom uči. Nije osvojila nagrade iz predmeta iz kojih se nije takmičila. Ima visoke ciljeve iz matematike i srpskog jezika, zbog čega se nije odlučila da učestvuje na takmičenjima iz drugih predmeta. Izuzetak su solo pevanje i slikanje.

Foto Z. Jovanović

Sara Radojević

Iako se, kao i sva deca, igrala igračkama, zanimljivije joj je bilo da "otputuje" u svet knjiga. Prva saznanja otkrila je u enciklopedijama, koje joj je majka odmalena kupovala. Redovni je učesnik i pobednik takmičenja "Čitalačka značka".

- Ne učim mnogo, jer većinu gradiva zapamtim na času - otkriva Sara. - Za uspeh u školi, potrebno je da đaka interesuje ono što profesor predaje. Bez toga, ne može biti uspeha. Nisam bubalica, imam dovoljno vremena za druženje sa drugarima, za čitanje. Drugari iz razreda su srećni zbog mog uspeha, nema ljubomore. Ponosni su na svaku pobedu koju ostvarim.

Razredni kaže da je Sara omiljena u odeljenju. Uvek je spremna da pomogne. Uglavnom je to matematika, kada zapne oko neke računske operacije i formule, ali i gramatike.

- Nisam sigurna koju bih srednju stručnu školu upisala, pa sam rešila da to bude gimnazija - priča Sara. - Imaću vremena da razmislim na kom fakultetu da nastavim školovanje. Sigurno je da će biti neki iz prirodnih nauka.

Osim matematike i srpskog jezika, Sara je osvajala brojne nagrade na likovnim konkursima. Ali, to nije kraj Sarinim interesovanjima i talentima. Od drugog razreda član je crkvenog hora "Orlić" iz Batajnice.

MEĐU NAJSTARIJIMA

OSNOVNA škola "Boško Palkovljević Pinki" u Batajnici je među najstarijima u Srbiji. Dokumenti pokazuju da je počela da radi 1875. godine, "Letopis škole" ima podatke o organizaciji rada od 1880. godine, a u "Građi za povest školstva" stoji da je srpska narodna osnovna škola otvorena 1708. godine.

Škola danas broji 731 učenika, koji učestvuju na brojnim takmičenjima iz gotovo svih nastavnih oblasti. Đaci su aktivni i u projektima, vannastavnim aktivnostima, humanitarnim akcijama... Jedina je škola u Batajnici koju pohađaju deca romske nacionalnosti i u kojoj se svake godine obeležava Svetski dan Roma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)