МЛАДИЋ Марко З. (22) из Брестовца код Лесковца погинуо је у среду око 22 сата у саобраћајној несрећи која се догодила у Немачкој. Његов шеф (27) возио је аутомобил марке БМВ али је због клизавог коловоза изгубио контролу над возилом и налетео на камион на путу између градова Најла и Нирнберга. Погинуо је на месту несреће, док је Марко З. подлегао повредама у болници два сата после удеса.

Возач камиона (46) са којим су се сударили је пољски држављанин и он је прошао без повреда.

Како је за немачки медиј "Инфранкен" испричао Стефан Фрике, новинар који се задесио на месту несреће, оба путника из БМВ била су заглављена у потпуно смрсканом аутомобилу. Према његовим речима, двадесетседмогодишњи возач је преминуо у возилу и помоћ је за њега стигла касно. За живот Марка З. спасиоци и лекари су се борили целу ноћ, међутим, он је преминуо у болници.

Како је препричао Фрике, пошто је видео да је возач настрадао, побринуо се за њега до доласка хитних служби:

- Држао сам се за главу а нико се није зауставио. Пре него што је стигла хитна помоћ 40 мотоциклиста је прошло а да се ниједан није зауставио ни понудио да позове помоћ. Руке су ми биле испрљане крвљу и сузе су ми кренуле. Делови аутомобила били су свуда расути по путу.

Према незваничним информацијама, Марко је отишао у Немачку да ради пре само десетак дана.

ВРАЋАО СЕ С ПОСЛА

ПРЕМА незваничним информацијама, Марко З. је отишао у Немачку како би радио на грађевини. Кобне вечери враћао се са посла, а у ауту је био са послодавцем, који је такође настрадао.