МУШКАРАЦ Ј. Р. (70) из Божевца, код Малог Црнића, који је ухапшен због сумње да је 8. септембра убио Љубишу Стојадиновића (59) из свог села, већ је робијао због истог кривичног дела! Наиме, он је у затвору провео 11 година, јер је убио још једног човека из свог села, тако што га је насмрт претукао дрвеним коцем. Чак је и мотив ова два злочина исти - сукоб око међе.

Ухапшеном је одређено задржавање од 48 сати које истиче 10. септембра, око поднева. До тог времена он ће бити саслушан пред тужиоцем, а након тога одлучиваће се о његовом притварању. За кривично дело за које је Ј. Р. осумњичен, законом је запрећена казна од пет до 15 година затвора.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ЗЛОЧИН У БОЖЕВЦУ: Убио комшију због међе

Према незваничним информацијама, осумњичени и покојни Љубиша сукобили су се на својим њивама, између којих је међа око које су се годинама свађали. У једном тренутку, усред свађе, Љубиша је потегао нож и њиме убо осумњиченог у десну надлактицу и груди. Како је осумњичени касније изјавио, он се тада уплашио за свој живот, па је извадио пиштољ и у Љубишу испалио један смртоносни хитац. Након тога је телефоном позвао полицију и мирно сачекао њихов долазак и хапшење. Полицијским аутом превезен је у Општу болницу у Пожаревцу, где су му лекари установили лакше телесне повреде.

Обе жртве су из истог места / Љубиша Стојадиновић, Фото Фејсбук


ОРУЖЈЕ

ПОШТО за пиштољ наводно није имао дозволу, Ј. Ћ. ће одговарати и због кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Покојни Љубиша живео је са супругом, а у Аустрији су му три сина и ћерка. Ухапшени Ј. Р. је разведен и од породице има само сина, који живи и ради у Немачкој.