ВИДЕО сам како Ненад пуца на своју родбину. Погодио је Јастреба, Ивана, Роману и Бењамина, док је Моника побегла на спрат куће. Нисам размишљао. Прескочио сам ограду и успео да му отмем оружје.

Овако Милош Стефановић, за "Новости" препричава детаље крвопролића које се догодило у Књажевцу, у недељу око 20 часова. Тада је, како се сумња, Ненад Ронић (63) хицима из аутоматске пушке убио свог зета Јастреба Асановића (38), невенчаног супруга ћерке Монике, као и свог унука Ивана Ронића (19).


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ ДЕТАЉИ МАСАКРА У КЊАЖЕВЦУ: После свађе, осумњичени узео пушку и почео да пуца - убио зета и унука, двоје ранио!

Ненад, који је важио за проблематичног човека, хицима из оружја нанео је тешке озледе Романи Асановић (19), супрузи свог унука Ивана. Њу су меци погодили у пределу левог кука и остали у телу, због чега је ова девојка, са повредама опасним по живот, хитно пребачена у нишки КБЦ, где се лекари боре за њен живот. Ронић је, такође, пуцао и у ноге унука Бењамина Ронића (15), који је ван животне опасности и налази се у Здравственом центру у Књажевцу.

Незванично, Ненад је, наводно у припитом стању, у недељу отишао код своје ћерке Монике и питао је зашто је Иван истукао брата од ујака К. Р. Она му је одговорила да се ништа није страшно десило, али је Ронић, по непотврђеним информацијама, казао да они "не знају шта је страхота, али да ће им он објаснити".

Полиција чува кућу осумњиченог, коју су разјарени мештани хтели да запале

Ненад је сео у ауто и отишао до куће, у којој је живео сам, и узео аутоматску пушку. Вратио се у ћеркин дом и отворио паљбу. Ипак, комшија Милош Стефановић је помахниталом човеку отео оружје и спречио још већу трагедију. Након што је остао без пушке, Ненад је побегао, али га је полиција убрзо ухватила и привела. Како се испоставило, он је свог зета и унука убио на лицу места, док је снахи и другом унуку нанео тешке телесне повреде.


Милош Стефановић

- Чуо сам да су се Ненадови унуци, деца сина и ћерке, потукли - прича нам Божин Симић. - Иван је ударио свог брата од ујака К. Р., због чега је овај потражио помоћ у Хитној помоћи Здравственог центра у Књажевцу. Међутим, неко је Ненаду јавио да му је унук, синовљев син, преминуо, након чега је он дошао у кућу своје ћерке.

Осумњичен: Ненад Ронић

Ту је оптужио ћерку да је њен син убио К. Р. Моника је покушала да га убеди да то није истина, већ да је у питању лакша озледа, али је отац није слушао.

- Међутим, Ненад је почео да псује и да говори како ће осветити унука - наставља наш саговорник. - Сео је у ауто и одвезао се до куће, одакле је узео аутоматску пушку и вратио се код ћерке. Мислим да је имао намеру да их све побије.

Према речима Падомира Павловића, Јастребовог оца, није први пут да Ненад прави велике проблеме, нарочито кад попије:

- Па, он би убио и Монику, рођену ћерку, да она није побегла на спрат куће испред које се десио масакр.

А Саша Асановић, брат убијеног Јастреба, испричао нам је како је Ненад два пута покушао да га убије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДЕТАЉИ УЖАСА КОД АВАЛЕ: Хици наводно због дроге, мештани у шоку!

- Једном ме је, пијан, јурио пиштољем по Књажевцу, али сам успео да побегнем - каже Саша. - Други пут, док је возио ауто, кренуо је да ме прегази. Једва сам успео да се спасем. Пријављивали смо га полицији, али се све завршавало само на вербалним опоменама.

Јастреб Асановић и Иван Ронић

Ненад, поред Монике, има сина Синишу и ћерку Тању, који раде у Немачкој. Ронић се терети за убиство и нелегално држање оружја, а полиција је, незванично, у његовој кући пронашла и пиштољ. Одређено му је задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведен тужиоцу, који ће одлучивати о притвору.

Трагови крви на месту злочина


ХТЕЛИ ДА ЗАПАЛЕ КУЋУ

ОДМАХ након масакра, породица и пријатељи убијеног Јастреба су кренули ка кући Ненада Ромића са намером да је - запале. Реговала је полиција, која је обезбедила кућу. Патроле су и у понедељак чувале дом осумњиченог за убиство.

Романа Асановић и Бењамин Ронић