Полиција је у оквиру истраге на покушај атентата на премијера Александра Вучића, пронашла у једној гаражи на Новом Београду пронашла аутомобил “рено меган” пун оружја, потврђено је "Новостима".

У аутомобилу који је украден у јануару, пронађен је револвер, хеклер и већа количина муниције, два пута по 200 грама експлозива ТНТ и два мобилна телефона која служе као детонатори даљинско активирање експлозива.

Овај аутомобил примећен је у суботу у близини шуме у Јајинцима.

Пронађени експлозив се користи у грађевинарству, рударству али и у војне сврхе. Изузетно је разоран, а пронађена количина била би довољна да сруши једну кућу и уништи блиндирани аутомобил.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је раније вечерас да је током истраге због оружја које је пронађено у близини куће премијера у Јајинцима код Београда евидентирано 97 "безбедносно интересантних особа", а да је саслушано њих 37.У близини породичне куће премијера Србије Александра Вучића у Јајинцима код Београда у суботу су откривени сандуци пуни оружја - ракетни бацач зоља, четири ручне бомбе, 100 комада муниције калибра 7,62 мм, четири или пет метака за аутоматско оружје и 15 метака непознатог калибра.

Стефановић изјавио је да су на оружју пронађени ДНК трагови најмање три особе. Према његовим речима, ради се о делимичним траговима који се преклапају и њихова идентификација неће бити лака, изјавио је министар Стефановић у Скупштини Србије.

Прочитајте још:
* Најмање три особе доведене у везу са оружјем; Вучић: Плашим се да ћемо тешко открити ко је донео арсенал
* Стефановић: Премијер страхује да је мета био његов брат Андреј; Саслушано 37 особа
* Вучић одлази са чела Бироа за безбедност!
* Стефановић: Наоружање потиче са ратишта у БиХ и Хрватској
* СПРЕМАЛИ АТЕНТАТ НА ПРЕМИЈЕРА? Вучић: Чекам податке од МУП и БИА