Руководилац службе обезбеђења РТС-а Горан Најдановић изјавио је да су демонстранти сваке суботе долазили до улаза у Таковској улици, где би излепили зграду и одржали перформанс, а да је синоћ тамо ушао и њихов камион.

"Све је било мирно, а онда сам добио позив од колега у Абердаревој. Када сам сишао доле, гомила људи већ је била на улазу. Почели смо да се убеђујемо, да им објашњавамо да то није начин. Стали смо на врата да их спречимо, међутим Бошко Обрадовић и остали су кренули, изгурали су нас. Ја сам наложио да се позове полиција", каже Најдановић, преноси РТС.

Око 100 људи ушло је у зграду, тражећи студио из којег се емитује Дневник.

"Срећом, нису знали где се студио налази и ту су лутали, убеђивали смо се и јурили по ходницима. Били су у деску, где су разговарали са дежурнима", каже Најдановић.

Он је навео да је ситуација била веома напета.

"Приликом гурања на уласку поломљена су врата, онда док су тумарали не могу да кажем да је било неке штете, касније је настала штета на пар прозора на ходнику", наводи шеф обезбеђења.

До физичког инцидента дошло је када су демонстранти кренули да траже студио, како би се директно укључили у Дневник. У томе су покушали да их спрече припадници обезбеђења и уредници, које су ови изгурали.

"Полиција је дошла за око пола сата. Нису интервенисали већ су ушли у зграду и почели преговоре да изађу мирним путем. То је трајало све до 21 час... Они су се бунили, полиција их је опоменула, упозорила да изађу. Пошто нису хтели, полиција је полако кренула једног по једног да изводи из зграде", каже Најдановић.

Неки од њих покушали су поново да уђу, али им није дозвољено јер је полиција направила живу ограду. Протест је настављен испред доњег улаза у Абердаревој улици.

"Око тог улаза је била велика група људи, ту су направили штету – поломили наш аутомобил и бацали ограде", казао је шеф обезбеђења РТС-а.


Током синоћног упада демонстраната у зграду РТС-а није било повређених радника јавног сервиса.

Демонстранти су били на свим спратовима, као и на крову зграде, а један од њих је кроз зграду јавног сервиса шетао са моторном тестером у руци, објављено је на сајту РТС-а.

Штета је причињена на улазним вратима и прозорима који су сломљени, а оштећено је и једно возило.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Бујошевић: Ове вечери су протести изгубили легитимитет