ПАРКИНГ сервис" могао би у наредном периоду да коригује свој ценовник. Ово градско предузеће планира да изради анализу економских и саобраћајних услова који утичу на систем паркирања. На основу добијених резултата, између осталог, разматраће се могућност увођења различитих цена паркинга за одређено доба дана.

Како планирају надлежни, циљ израде овог плана јесте да се одреди ефекат свих параметара који утичу на систем паркирања у престоници како би се дошло до најприхватљивијег модела за обрачунавање свих појединачних цена паркинг-места. Такође, размишља се и о алтернативним моделима паркирања у гаражама, паркиралиштима и зонираном подручју.

Прочитајте још - ПЕШАЧКЕ ЗОНЕ У ЦЕНТРУ ПРЕСТОНИЦЕ: Паркинг само локалним станарима, сензор "чита" таблице

- Неопходно је дефинисати предлог ценовне политике и њихове последице на очекиване приходе предузећа - стоји у образложењу. - Треба размотрити могућност успостављања различитих цена у карактеристичним периодима дана, седмице и месеца, а затим проверити техничке могућности примене.

Осим ове новине, која је још на дугачком штапу, план предузећа је да се сагледају ценовници за дуготрајне "паркираче", односно станаре, као и за резервисана паркинг-места.

- Посебно анализирати износе дневне паркинг-карте на јавним паркиралиштима која морају бити у корелацији са ценом сатног паркирања - планирано је анализом "Паркинг сервиса".

Прочитајте још - Наплаћују паркинг, а кратери буше гуме

- Затим, размотрити евентуални пораст дате цене у зависности од атрактивости подручја на којој се примењује, односно да ли је реч о црвеној, жутој, зеленој или зони без временског ограничења.

ПОСКУПЉЕЊЕ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

ПАРКИРАЊЕ је последњи пут поскупело прошлог лета у просеку за десет до дванаест одсто. До тог кориговања, ценовници се нису мењали осам година.