Наплаћују паркинг, а кратери буше гуме

М. СТАНОЈКОВИЋ

среда, 10. 07. 2019. у 14:44

Наплаћују паркинг, а кратери буше гуме

Фото П. Митић

Улегнућа асфалта на зонираном паркиралишту у Краља Милутина оштећују аутомобиле. У надлежном предузећу тврде да нису добијали пријаве

ПОЈЕДИНИ возачи са зонираног паркинга у Улици краља Милутина у претходних неколико дана изашли су са избушеним гумама. Због оштећења асфалта уз обележено место на паркиралишту причињена им је штета у просеку од педесетак до 100 евра по пнеуматику. За то време, радници "Паркинг сервиса" уредно су проверавали да ли су возила прописно паркирана и да ли је уплаћен паркинг, а и писали казне. Ипак, нису нашли за сходно да кратере пријаве надлежнима.

Редакцији "Новости" обратило се неколико суграђана, који су присуствовали невољама грађана који су доводили вулканизере или аутомобиле морали да одвезу у сервис. Како кажу, изреволтирани су због тога што "Паркинг сервису" уредно плаћају услуге, а паркинг им је у катастрофалном стању.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пет школа "отишло" на тужбе за вртиће

- Присустовала сам сцени када је на једном аутомобилу избушена гума када се возач испаркиравао - прича Јелена Ј. - Звали су полицију која је сачинила записник и тражиће надокнаду штете која није мала.

Како су се уверили репортери "Новости", коцке су испале из лежишта, а возачи се у недостатку места за паркирање, своја возила уз већу опрезност принуђена да оставе овде. Неки оштећења примете тек кад чују пуцање гуме.

У ЈКП "Паркинг сервису" речено нам је да њима нико из ове улице није пријавио штету на возилима, која је настала услед улегнућа паркинг-места.

- Кроз своје редовне активности контроле и наплате паркирања у зонираном подручју града обављамо и попис локација са оштећењима на паркинг-местима и након запаженог, захтев за брзу санацију прослеђујемо ЈКП "Београд пут" - кажу у поменутом градском предузећу. - Након вашег упита и увида стања на терену, захтев за санацију је прослеђен "Београд путу".

У "Београд путу" "Новостима" је речено да је реч о оштећењима ситне камене коцке, а да су ЈП "Путеви Београда" као управљачи јавних путева града надлежни за поправку, који су потом радове поверили другом предузећу. Којем, није познато.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Kуриру" ново постоље

ПОПИС ШТЕТЕ

КАДА дође до оштећења на возилу услед лошег стања на паркинг-месту, корисник штету може да пријави паркинг-контролору или корисничком сервису "Паркинг сервиса" - објашњавају процедуру у овом предузећу. - Комисија излази на терен, утврђује околности, фотографише локацију и возило, и сачињава извештај, који се прослеђује надлежном органу за послове осигурања и накнаду штете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Никола

11.07.2019. 08:37

@NBG - Коментар ради коментара.Већина нас која ово чита је већ у Србији.

Tako Da

10.07.2019. 18:03

haha nista gluplje nisam pročitao. I na tarabi pise svasta pa ne sluzi tome. ako vidis da je nesto izrovareno pa neces preko toga voziti i parkirati.Svi znaju koliko ima parking mesta gde su stabla izdigla asfalt, pa niko ne parkira tu iako je obeleženo parking mesto.