Predsezona skoro „planula“: Ko rano rani, može da letuje za manje para

A. Mikata

12. 12. 2019. u 22:15

Počela prodaja aranžmana za leto 2020, većina putovanja za predsezonu su već rasprodata. Autobuske ture do Turske ponovo aktuelne. U cene su sada uračunate i aerodromske takse

Предсезона скоро „планула“: Ко рано рани, може да летује за мање пара

Depositphotos

NAJJEFTINIJI aranžmani za Grčku su već prodati, ali odmor na severu Grčke i dalje može da se nađe za 49 evra u apartmanima Paralije.

Tradicionalno, najpopularniji su najjeftiniji aranžmani koji važe za prve polaske sredinom maja, a oni su u većini slučajeva - prodati. Većina agencija je uoči novogodišnjih praznika ponudila dodatne popuste za letovanje u Grčkoj, a cene se za prve polaske kreću od 45 evra za apartmanski smeštaj i autobuski prevoz do severa Grčke. Oduvek se najviše isplatilo rezervisati smeštaj u "ranom bukingu", jer se na već niske cene do 1. januara dobija dodatni popust do 10 odsto.

Agencije su, zasada, objavile samo autobuske aranžmane za Grčku, jer će ugovori sa avio-kompanijama za čarter-letove tek biti potpisani. Međutim, prema preliminarnim cenama treba očekivati da će grčka ostrva biti jeftinija nego prošle godine. Recimo, u agencijama se prodaje aranžman za Rodos od 359 evra sa apartmanskim smeštajem, avionom i aerodromskim taksama!

Novogodišnji popust može da se dobije i za egipatska letovališta. Za Šarm el Šeik, do kojeg će leteti čarter-let, trenutno je popust i po 28 odsto, pa desetodnevni aranžman u hotelu sa četiri zvezdice, sa uslugom "sve uključeno", može da se nađe za 655 evra. Od kada je stupio na snagu novi Zakon o turizmu, sve agencije cene aražmana izražavaju sa svim troškovima od kojih su, dosad, najveći bile aerodromske takse. Zato se na prvi pogled čini da su cene više u odnosu na prethodnu sezonu.

Turska je prošle godine doživela najveći porast popularnosti među našim turistima koji putuju avionom, a odmor u Alanji, u hotelu sa četiri zvezdice sa uslugom "sve uključeno" krajem maja i početkom juna trenutno košta od 508 evra. Letovanje u hotelima sa tri zvezdice, sa uslugom polupansion, može da se nađe za manje oko 400 evra.

Odmor u Kušadasiju sa avionskim prevozom i smeštajem u apartmanu košta od 423 evra, dok je polupansion u hotelu sa tri zvezdice 100 evra skuplji. Ukoliko se u Kušadasi putuje autobusom, aranžman sa apartmanskim smeštajem košta od 109 evra, a u hotelu sa tri zvezdice i polupansionom 209 evra.

Od kada je uveden direktan let iz Beograda za Valetu sve više turista se odlučuje da letuje na Malti. Sedmodnevni aranžmani za ovo lepo ostrvo koštaju od 299 evra za polaske u aprilu, a krajem marta će biti poznat i letnji red letenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Martini bianco

13.12.2019. 10:27

Kakav bre jun,more hladno kao led.Najlepse je u semtembru kada nema guzve.Milina

S razlogom nema gužve

14.12.2019. 09:13

@Martini bianco - Toplo more, al' ladno napolju i kratak dan...