Na desetak kilometara od Vranja, u šumskom predelu sela Preobraženje ovog leta otvoreno je prvo etno-selo na ovim prostorima "Vila Jefimija". To je mesto gde ljudi iz ovih krajeva mogu da se sklone od gradske vreve i provedu dan u prirodnom okruženju.

- Iznenađen sam brojem gostiju iz svih krajeva sveta - kazao je Nenad Ordić, vlasnik etno-sela. - Ideja je bila da se u netaknutoj prirodi stvori mesto za odmor, daleko od grada. Otkad smo počeli s radom, svakodnevno imamo goste iz svih krajeva. To su putnici namernici i oni koji su u tranzitu za Grčku. Iako smo tek počeli, neki gosti nam se ponovo vraćaju, što nas naročito raduje.

Posetiocima je posebno interesantno što u etno-selu živi sedamdesetak životinja, među kojima je najveći broj raznih vrsta ptica. Cene u etno-selu su prilično primamljive turistima, koji žele da naprave pauzu na putu do Grčke. Za noćenje je potrebno izdvojiti 1.300 dinara po osobi, dok ručak za četvoročlanu porodicu košta oko 2.500 dinara.

- Ljubitelj sam životinja i drago mi je što i gosti koji dolaze uživaju kada obiđu kaveze sa pticama, a deca se najviše raduju konjima i zečevima - priča Ordić.

Smeštajni kapaciteti nisu veliki, ali su izuzetno praktični, naročito za porodice.