Ponovo požar na Fruškoj gori: Gorelo nisko rastinje, plamen se video iz Novog Sada (FOTO)

Tanjug

četvrtak, 09. 04. 2020. u 07:45

Поново пожар на Фрушкој гори: Горело ниско растиње, пламен се видео из Новог Сада (ФОТО)

Foto S.B

Požar je izbio u delu zaštitne zone Nacionalnog parka koji obuhvata livado-stepsko nisko rastinje

NOVI SAD - Na Fruškoj gori u sredu uveče ponovo je izbio požar, rečeno je u Nacionalnom parku Fruška gora, a to su prethodno pokazale i fotografije koje su Novosađani objavili na društvenim mrežama.

"Požar je izbio u delu zaštitne zone Nacionalnog parka koji obuhvata livado-stepsko nisko rastinje. Dakle, nije šuma, nego gori livada. Osumnjičeni postoji, u toku je potraga za njim, a požar zajedno gase vatrogasna brigada i čuvarska služba Nacionalog parka", rekli su sinoć u NP Fruška gora.

"Gori nisko rastinje, na potezu kod Čerevića. Vatrogasci su izašli na teren", potvrđeno je u policiji.

Sudeći po fotografijama koje su Novosađani objavili na društvenoj mreži Fejsbuk, požar se video i sa terasa stambenih zgrada u Novom Sadu.

"Sa terase kula na Novom naselju, gde stanujemo, večeras smo videli da gori vatra na Fruškoj gori. Zapravo, na toj lokaciji je Fruška gora i pretpostavljamo da je tamo izbio požar. Videle smo vatru i nama izgleda kao da se ta vatra širi", kaže u izjavi očevidac Aleksandra Saška Krstić, inače svetska šampionka u kik boksu.

Komentari (1)

Kostadin

09.04.2020. 08:02

Požar je podmetnuo onaj ko je izgubi zavičaj, a ima veliku novu kuću i navikao je da motorkom seče tuđu šumu.

boban

09.04.2020. 09:25

kada se tako ponasamo prema prelepoj prirodi tamo onda zatvorite i zabrana za sve. uzas zar niko nema zdrav razum vise? svima sve polako moras da nacrtas kako da se ponasas i sta smes a sta nesmes