Članovi Opšteg udruženja preduzetnika Kikinde odlučili su da se radom suprostave širenju korona virusa.

Radi toga su mnogi morali privremeno da se prekvalifikuju i umesto da na mašinama šiju, npr. kožne opanke, kaiševe i torbe, sada izrađuju zaštitne maske i to za visoko prioritetne ustanove: Opštu bolnicu, Dom zdravlja, policiju, Gerontološke centre, Osnovni sud, Poštu, za vatrogasce, pekare, mesare, mlekare i sve oni koji mnogo rade i u vanrednom stanju.


Tim za krojenje i šivenje čine: “Moja kreativna kuća”, “Maca Papučarica”,” Etno Art”, radnje za izradu kožne galanterije Milan Avdalović i Aleksandar Ronto.


- Najveći doprinos zajednici dala je preduzetnica Jadranka Stupar , vlasnica pogona “Jadranka” u Novim Kozarcima, koja je od svog materijala do sada sašila nekoliko hiljada maski. Prvi koji je obezbedio material za šivenje bio je sindikat fabrike “Toza Marković”, zatim krojački studio “Bajšanski” i ikonopisačka radionica Sandre Stanković iz Kikinde, dok je rasadnik “Dorijat” iz Iđoša dao 40.000 dinara. Donacije u materijalu dobili smo i od pojedinaca – navodi Siniša Pašić, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Kikinde.