“Singerice” rade u svim radnjama: Kikindski preduzetnici sada samo šiju maske

NovostiOnline/R.Š.

26. 03. 2020. u 22:28

“Сингерице” раде у свим радњама: Кикиндски предузетници сада само шију маске

Foto R.Š.

Članovi Opšteg udruženja preduzetnika Kikinde odlučili su da se radom suprostave širenju korona virusa
Članovi Opšteg udruženja preduzetnika Kikinde odlučili su da se radom suprostave širenju korona virusa.

Radi toga su mnogi morali privremeno da se prekvalifikuju i umesto da na mašinama šiju, npr. kožne opanke, kaiševe i torbe, sada izrađuju zaštitne maske i to za visoko prioritetne ustanove: Opštu bolnicu, Dom zdravlja, policiju, Gerontološke centre, Osnovni sud, Poštu, za vatrogasce, pekare, mesare, mlekare i sve oni koji mnogo rade i u vanrednom stanju.


Tim za krojenje i šivenje čine: “Moja kreativna kuća”, “Maca Papučarica”,” Etno Art”, radnje za izradu kožne galanterije Milan Avdalović i Aleksandar Ronto.


- Najveći doprinos zajednici dala je preduzetnica Jadranka Stupar , vlasnica pogona “Jadranka” u Novim Kozarcima, koja je od svog materijala do sada sašila nekoliko hiljada maski. Prvi koji je obezbedio material za šivenje bio je sindikat fabrike “Toza Marković”, zatim krojački studio “Bajšanski” i ikonopisačka radionica Sandre Stanković iz Kikinde, dok je rasadnik “Dorijat” iz Iđoša dao 40.000 dinara. Donacije u materijalu dobili smo i od pojedinaca – navodi Siniša Pašić, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije